Dosadio vam je vaš mobilni uređaj? Osvježite ga pomoću ovih savjeta!

S obzirom na to da je do sada u 2017. izašao veliki broj novih flagshipa, s njima su došle i neke promjene i novosti. No, postoji veliki broj korisnika koji ne kupuju odmah novi uređaj kako on dođe na tržište. Vjerojatno ste i vi jedan od takvih korisnika, te se sigurno povremeno uhvatite s mišlju “Joj, dosadio mi je moj telefon.”, i da pritom razmišljate o kupnji nekog novog uređaja. No, postoje i drugi načini kako da promijenite vaš uređaj, a da baš ne potrošite previše dragocjenih novčića iz vašeg novčanika.

Kupnja maskice

Kupnja nove maskice je trošak, ali ne nužno velik (s obzirom da se već za par dolara može kupiti dobra nova maskica), a to je jedan brz način za promjenu vašeg uređaja. Srećom, postoji jako veliki raspon različitih maskica (izgleda, boja, materijala), što je dobro jer možete urediti uređaj kako god se vama sviđa.

Sve veći broj tvrtki koja se bavi izradom maskica i zaštita za naše mobilne uređaje i dodatnu opremu, počeli su nuditi i zaštitnu opremu za slušalice. Jedna od tih tvrtki je dbrand, koji je vjerojatno i najpoznatiji. Imaju stvarno veliku ponudu u svom asortimanu, te su potpuno prilagodljivi većini pametnih telefona, pa čak i nekim prijenosnim računalima i tabletima. Naravno, nisu jedini, postoje tu i mnogi drugi, uključujući FireFlex, Skinit i xtremeskins, ali to je samo mali dio tih tvrtki.

Novi launcher i ikonice

Ako ste zadovoljni vanjskim izgledom vašeg uređaja, a dosadio vam je unutarnji izgled (izgled ikonica, zaslona, itd..), možete i tu promijeniti neke stvari. Android oduvijek daje prilično dobru kontrolu nad izgledom naših početnih zaslona, no zahvaljujući drugim aplikacijama može se učiniti mnogo više od onoga što dolazi s uređajem. I to se može učiniti vrlo jednostavno, pronađete aplikaciju u Trgovini Play, te pritiskom na Download skinete si željeni launcher ili pak aplikaciju za izgled ikonica koju instalirate na vaš telefon. Nakon toga si uređujete telefon kako god se vama sviđa.

ADW, Apex, Nova su najpopularnija launchera i vrijedi ih pogledati ako ne želite da se vaš launcher ne razlikuje previše od standarda, ali opet dovoljno da dobijete nekoliko dodatnih značajki. Ovi launcheri vam omogućuju da promijenite izgled rešetke vašeg početnog zaslona, docka, a istodobno možete ubaciti i svoje vlastite dodatke, od vlastitih swipe gesti do prilagodljivih ikona.

Dok neki launcheri zadržavaju poznati izgled doživljaja Androida, drugi launcheri poput Evie ili Launcher 8 donose neke veće promjene izgleda i funkcionalnosti. Oni mogu promijeniti sve instalirane aplikacije na uređaju kako bi se postigao što veće Windows Phone iskustvo.
Govoreći o prilagodbi, gotovo svi ovi launcheri sadrže pakete ikona, ali postoji i mogućnost kupnje dodatnih opcija i paketa. Ipak, ako ne želite trošiti novac na tako nešto, na Trgovini Play se može skinuti mnogo raznih paketa ikonica.

Instalirajte custom ROM

Ako tražite drastičnu promjenu izgleda ili funkcionalnosti, ili vam je jednostavno uređaj postao prespor, nemojte se bojati poduzeti rizik da instalirate custom ROM. Drugim riječima, instalirate potpuno novi operativni sustav na vašem uređaju, što znači da dolazi do promjene verzije i značajki operativnog sustava instaliranog na uređaju. Na internetu se mogu skinuti brojne varijante i verzije različitih Android ROM-ova koji se temelje na što većoj jednostavnosti i funkcionalnosti na vašem uređaju.

Instalacija custom ROM-a malo je zahtjevnija i teža nego prethodno opisana mogućnost customiziranja vašeg telefona, no samim time se dobije mnogo više. To je najbolje napraviti nakon što vam istekne jamstvo (s obzirom da instalacijom drugog operativnog sustava gubite isto), ili nakon što proizvođač prestane pružati službena ažuriranja. Postoje mnogi forumi (npr. xda) i tutorijali koji vam mogu pomoći i na kojima možete naći korak po korak opisane upute.

Imate li neke vlastite preporuke za customizaciju starijih mobitela? Ako da, slobodno nam ostavite svoje preporuke u komentarima.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook