GALAXY NOTE 8 SPECIFIKACIJE- malo rizika ali puno za ponuditi. Hoće li uspjeti vratiti povjerenje kupaca?

Nakon debakla s Galaxy Note 7-icom, Samsung će probati vratiti povjerenje svojih privrženika novim Note modelom – Galaxy Note 8-icom.

U siječnju su iz kompanije potvrdili da će tijekom ove godine isti biti lansiran, a nakon toga smo čuli brojne glasine o tome kako bi ovaj uređaj trebao izgledati. Sada imamo nove informacije iz pouzdanog izvora – Evana Blassa, a s obzirom na njegovu reputaciju – trebale bi biti točne.

Očekivane specifikacije

Sliku na Galaxy Note 8-ici bi trebali gledati preko 6,3 inčnog SUPER AMOLED zaslona sa istim edge-to-edge dizajnom i 18:5:9 omjerom kao u slučaju Galaxy S modela. Također, trebao bi doći u tri boje – crnoj, plavoj i zlatnoj.

Kamera će pratiti trendove na tržištu (LG G6, iPhone 7 Plus, OnePlus 5) i biti dualna, 12 megapikselna, s optičkim stabilizatorom slike. Obje kamere bi trebale biti smještene lijevo od bljeskalice i senzora za otkucaj srca.

Za sada se sve čini dobro, praktički očekivano, bez puno rizika. Čak i u onom dijelu koji su korisnici Galaxy S8-ice Samsungu najviše zamjerili – senzor za otisak prsta. Isti je smješten jako blizu kamere i dosta ga je nezgodno “pogoditi”, a po navodima Bassa, položaj će mu biti isti i u ovome uređaju no, ipak, s malo većim odstojanjem od kamere.

Rizika nema i kod baterije, a to nas ne smije iznenaditi s obzirom na problem koji je stvorila kod prethodnog modela. Tako će ona sada biti “relativno konzervativnih” 3300 mAh.

Procesor će biti Snapdragon 835 ili Exynos 8895, a sa 6Gb RAM-a možemo očekivati sasvim solidne performanse i mogućnosti baratanja aplikacijama.

“Što se softvera tiče, Samsung je očigledno poboljšao multi-screen multitasking obdaren S Penom sa više mogućnosti (poput prijevoda cijelih rečenica na više jezika i konverzija valuta), a moći će se i zakačiti ručno pisane bilješke na always-on display. Također, Note 8 će imati DeX (kao i S8/S8+).”, navodi Bass u svome izvještaju.

Cijena

I konačno, ono bez čega ne možemo završiti priču i stvoriti pravu sliku o uređaju – cijena. Ona bi trebala iznositi približno 1.000$, što nije iznenađujuće budući da je otključana S8 iznosila 825$ nakon lansiranja.

Evan Bass je jedan od najcijenjenijih izvora informacija kada su mobiteli u pitanju i do sada nije razočarao, no sve ćemo točno znati krajem ove godine kada ovaj mobitel i službeno bude predstavljen.

 

 

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook