Google je započeo raditi na novom Androidu P 9.0

Iako je samo mali dio ukupnih Android korisnika koji imaju najnovije Oreo ažuriranje, internetom se proširila vijest da Google već započinje s radom na sljedećoj verziji Androida, Androidu P 9.0.

Jedan od glavnih ciljeva Androida P je poboljšanje izgleda softvera kako bi bio privlačniji sadašnjim korisnicima Appleovog iPhonea u nadi da će oni preći na Googleovu platformu. Privlačan dizajn softvera bi mogao pomoći smartphoneima s Androidom da se istaknu na tržištu ove godine, posebno jer je Apple objavio da namjerava raditi veliki redizajn sljedeće godine s fokusom na performanse i pouzdanost iOS-a 12.

Google također radi na poboljšanom operativnom sustavu koji će više odgovarati novom dizajnu smartphonea sa sve tanjim okvirom, kao i uređajima s dva ekrana te mobitelima sa savitljivim ekranima na kojima radi Samsung.

Googleovi planovi uključuju i dublju integraciju Google Assistanta, a mogao bi omogućiti developerima da direktno integriraju Assistanta u vlastite aplikacije.

Google će najaviti Android P vjerovatno u ožujku, a nešto detaljnjije predstavljanje se očekuje u svibnju. Softver će korisnicima biti dostupan na jesen. Teško je vjerovati da će većina aktualnih uređaja s Androidom, osim Google Pixela, zapravo dobiti Android P.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook