Google Pixel 2 – sve što znamo o datumu lansiranja, specifikacijama i cijeni

Sa svojim vrhunskim fotoaparatom i elegantnim dizajnom, Google Pixel (i njegov veći kolega, Pixel XL), bili su pravi hit prošle godine. Stoga, nije iznenađenje da Google želi nastaviti izbacivati svoje poboljšane premium flagshipove. Predsjednik tvrtke hardvera Rick Osterloh već je potvrdio da će se lansiranje dogoditi 2017., a dok nije točno rekao kada, pretpostavljamo da će se lansirati negdje u listopadu, godinu dana nakon što je Pixel rođen.

Ne znamo mnogo o sljedećem Pixelu (neslužbeno poznat kao Pixel 2), ali glasine kažu da će imati tanji dizajn i još bolju kameru. Do otkrivanja, međutim, prikupili smo sve činjenice i glasine koje znamo do sada.

Pixel 2 će imati dosta poboljšanja

Kako nove kamere i poboljšani čipseti postanu dostupni, sljedeća generacija telefona sigurno će biti poboljšana u tim segmentima. Neke specifične glasine o poboljšanom Pixel 2 nagađaju da će telefon biti otporan na vodu i da će fotoaparat imati puno više mogućnosti. Google će ga sigurno opremiti i bržim procesorom, iako nismo sigurni kojim. Vjeruje se kako tvrtka ispituje procesore Qualcomm, Intel i možda tajvanski proizvođač čipova MediaTek.

Mogao bi imati rubove koji su osjetljivi na pritisak

Postoje glasine da bi Pixel 2 mogao doći s okvirom koji je osjetljiv na pritisak, slično kao i na HTC U11. To znači da kada ga držite čvrsto, možete raditi stvari poput pokretanja kamere, uključivanja bljeskalice ili otvaranja aplikacije po vlastitom izboru (dolje pogledajte videozapis o tome kako funkcionira na HTC U11.) U Pixelovom slučaju, nagađa se da će stiskanje telefona pokrenuti Google Assistant.

Mogao bi imati tanji dizajn

Nagađa se da će smartphone sljedeće generacije biti dosta izmjenjen po pitanju dizajna od trenutnog modela, a u donjem videu možete vidjeti koncept DBS Designinga kako zamišlja Pixel 2 dizajn.

Dobar pogled na konceptni uređaj otkriva veliku promjenu dizajna. Konceptni videozapis predviđa Pixel 2 s tankim bočnim okvirima, baš kao i LG G6.

HTC bi trebao pomoći u izgradnji novog Pixela (opet)

Baš kao i originalni Pixel, Google bi se trebao ponovno povezati s HTC-om kako bi pomogao u izgradnji telefona (iako će Google vjerojatno zadržati kredit oko dizajna). To je u skladu s predviđanjima uglednog telefonskog pratitelja Evan Blass.

Pixel 2 bi mogao izgubiti priključak za slušalice

Poput iPhonea 7 i Motorole Moto Z linije, Pixel 2 će možda odbaciti ulaz za slušalice, prema izvještajima OnLeaksa i My Smart Pricea. Ovi izvori također prikazuje telefon s tankim gornjim i donjim zaslonom, te također predviđaju stražnji čitača otisaka prstiju i staklenu ploču na zadnjoj strani.

Vjerojatno će biti skuplji…

Trenutačni Pixel počinje s cijenom od 5199kn pa na više, a ne izgleda kao da će novi model biti jeftiniji. Pogotovo jer je Google rekao da će Pixel ostati premium. Glasine predviđaju povećanje od 50 dolara, ali nije bilo riječi o točnim cijenama.

… no mogao bi postojati i jeftiniji izbor

Ako vam Pixel 2 zvuči preskupo, Google možda razmišlja o Pixelu koji je malo pristupačniji. Poznat pod nazivom Pixel 2B, ovaj telefon je na glasu kao telefon s slabijim hardverom i jeftinijom cijenom.

Pixel 2 će (vjerojatno) biti pokrenut s Androidom O

Prošlogodišnji Pixel pokrenuo je Android 7.0 Nougat. Ali sada kada je sljedeće ažuriranje softvera, Android O, već dostupno programerima, za očekivati je da će sljedeći Pixel imati Android O.

Zaključak

Po navodnom lansiranju u listopadu, Pixel 2 će se suočiti s jakom konkurencijom Android telefona poput Samsung Galaxy S8, OnePlus 5 i LG G6. Također će ići protiv idućeg Apple iPhone uređaja, za koji se kaže da će imati bežično punjenje i zaslon od ruba do ruba (što niti jedan Pixel nema). Iako će Pixel će dobiti pravovremeno ažuriranje softvera, trebat će dodatne mogućnosti – poput mogućnosti otpornosti na vodu i bolje kamere – kako bi bili još konkurentniji.

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook