Google prodao (samo) 3,9 milijuna Pixela u 2017. godini

U 16 mjeseci od inicijalnog puštanja u prodaju, Googleova Pixel serija smartphonea zaradila je poprilično pozitivne komentare i kritike, ali – slabu prodaju.

Po najnovijim podacima IDC Francisco Jeronima, Google je prodao ukupno 3,9 milijuna Pixel i Pixel 2 uređaja u 2017. godini. Riječ je o jako slaboj prodaji u odnosu na ukupan broj prodanih mobilnih uređaja na globalnoj razini (a njih je preko 1,5 mlrd.). Za bolju usporedbu, toliko uređaja Apple proda u samo jednom tjednu.

Iako su apsolutne brojke relativno niske, ono čime Google može biti zadovoljan je stopa rasta prodaje koja je u odnosu na prethodnu godinu udvostručena. Tržišni udio na vrlo bitnom američkom mobilnom tržištu je tako narastao s 1,8% na 2,8% u prethodnoj godini.

U Googleu su odlučili ozbiljno poraditi na održavanju pozitivnog trenda i stvaranju ozbiljnog imena u ovom dijelu potrošačkog tržišta kupivši HTC-ov smartphone tim za 1,1 mlrd.$. Kakve će rezultate donijeti navedena suradnja vidjet ćemo već u drugom dijelu godine, kada Google tradicionalno najavljuje nove uređaje.

Izvor: TheVerge

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook