HTC ubacio reklame u tipkovnicu

Uznemirujući promo oglas pojavio se na TouchPalovoj tipkovnici koja dolazi predinstalirana na nekim HTC uređajima. Očigledno je bila pogreška – HTC je zatražio od korisnika da uklone ažuriranja za tipkovnicu, a TouchPal se ispričao i objasnio da je pogrešno omogućio oglase.

Pogreška ili ne, to je vrsta oglasa u aplikacijama koju programeri trebaju izbjegavati po svaku cijenu. Tipkovnica već zauzima polovicu zaslona i omogućava korisniku da nešto učini – bilo da se radi o ispunjavanju obrasca, slanju poruke ili unošenju zaporke. Tu jednostavno nema mjesta za bilo kakve oglase.

Naravno, razvojni programeri trebaju razmisliti o objavljivanju njihovih proizvoda. Preuzete aplikacije s oglasima brzo će se ukloniti s telefona korisnika. To osobito vrijedi za tipkovnice koje se lako mogu zamjeniti s bezbrojnim alternativama iz trgovina aplikacija na Androidu i iOSu.

Važno je razmisliti kada i gdje će se prikazivati ​​oglasi kako bi bili manje napadni i iritantni. Osim toga, reklame se mogu napraviti na uzor mobilnim igrama koje integriraju oglase u doživljaj (prikazane su tijekom prirodne stanke, poput vremenskog ograničenja ili kada igrač dovrši razinu) kako bi osigurali da oglasi nisu naporni.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook