iPhone X će imati najmoćniji Appleov čip sa šest jezgri!

Brzo curenje iOSa 11 je poput dara za razvojne programere. Kako programeri dobivaju mnoštvo novih informacija tako se i šire zanimljiviji razgovori koji se odnose na iOS 11. Određeni dio informacija ima veze s Appleovim čipom  A11 koji će pogoniti novi iPhone.

Prema programeru Steve Troughton-Smithu, curenje iOSa 11 otkrilo je da će Apple A11 čip imati šesterojezgreni procesor. Dvije jezgre nazivaju se Monsoon i bit će upotrijebljene za zahtjevne radnje, poput pokretanja igara i videa. Preostale četiri jezgre obrađuju lakše poslove – npr. slanje i provjera e-pošte. A10 čip, koji se koristi u iPhoneu 7, posjeduje četiri jezgre, dvije za visoke performanse i dvije za efikasnost rada.

Još jedan zanimljiv detalj je da A11 čip može neovisno pokrenuti sve svoje CPU jezgre – softver bi mogao biti u mogućnosti pristupiti svim jezgrama ovisno o tome što pokrenemo na uređaju. To znači da bi sve jezgre mogle istodobno funkcionirati ako je potrebna maksimalna snaga. A10 čip može koristiti samo jezgre za visoke performanse ili jezgre za manje zahtjevne procese.

Sve to znači da će sljedeći iPhone modeli biti snažniji nego prije zahvaljujući A11 čipu. Istodobno, dodatna snaga čipa i sposobnost pristupa bilo kojoj jezgri dobro utječe na uštedu energije i trajanje baterije.

Očekuje se kako će Apple objaviti nove modele iPhone uređaja na službenom eventu 12. rujna 2017. Apple će uživo streamati najavu novih uređaja koju ćete moći gledati na našem webu.

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook