Korisnici će moći isključiti postavku koja usporava starije iPhone uređaje

Nakon velikog pritiska javnosti, Tim Cook je otkrio da će budući iOS 11 update omogućiti korisnicima gašenje značajke koja uzrokuje usporavanje (starijih) uređaja.

Da podsjetimo, prije više od tri tjedna su krenule prve optužbe na račun Applea koji je priznao da se nadogradnjom softvera na iOS 11 usporavaju stariji modeli iPhonea – pogotovo oni iz serije 6. Cook je za ABC News izjavio: “Dat ćemo ljudima vizualni pogled na zdravlje baterije što je jako transparentno. To nije bilo rađeno prije”.

Iako je nakon svega za očekivati da bi opcija nepoželjnog usporavanja po defaultu trebala biti isključena pa da je novim updateom možete uključiti ako želite, to neće biti slučaj. Značajka kojom ćete to gasiti izlazi idući mjesec, prvo za developere, a malo kasnije i za cijelu javnost.

Bez obzira koliko se iz Applea truditi ublažiti negativne reakcije korisnika, teško će biti zaustaviti brojne tužbe koje će njihove pravne službe uskoro trebati rješavati. U Južnoj Korejii, navodno, čak 370,000 ljudi je najavilo uključenje u akciju pravne tužbe protiv Applea – praktički svaki 138. stanovnik te zemlje.

Izvor: Cultofmac

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook