Lenovo, Oppo i Xiaomi nastavljaju rasti brzinom munje

Lenovo, Oppo i Xiaomi
U osvajanju jednog od najvećih tržišta, indijskoga tržišta kinezi nemaju konkurencije. Lenovo, Oppo i Xiaomi u zadnjem su kvartalu ostvarili nevjerojatan rast.

U osvajanju jednog od najvećih tržišta, indijskoga tržišta kinezi nemaju konkurencije, radi se o Lenovu, Oppo i Xiaomiu.

Lenovo, Oppo i Xiaomi u zadnjem su kvartalu ostvarili nevjerojatan rast.

Radi se o nevjerojatnom broju prodanih uređaja u tako kratkom roku, što se rijetko viđa u ovoj grani industrije.

Lenovo India vlasnik je dvaju brandova, Lenova i Motorola. Oni su skoro poduplali svoju prodaju u odnosu na 2015-16. Dok je s druge strane Oppo čak za četiri puta povećao svoju prodaju.

Xiaomi, jedan od najpoznatijih i najboljih kineskih proizvođača neumoljivo osvaja azijsko trižšte, a rekli bismo i svijet. Naime, Xiaomi je u razdoblju od srpnja do rujna prodao čak 2 milijuna uređaja samo u Indiji. Sigurno, najveća prodaja ikada u Indiji. Xiaomi je imao iza sebe rekordnu godinu, pa je tako samo u listopadu prodao više od milijun uređaja diljem svijeta. Najviše je doprinijelo ovom nevjerojatnom broju, ekspanzija u offline tržište te udruživanje s online partnerima u Indiji. Osim otvaranja svog web shopa, Xiaomi se udružio i s Amazon-om, FlipKarrt-om, SnapDeal-om, te su tako pokrili više od 40% Indije.

Tako su iz Xiaomia javili da se radi o rastu za čak 150% posto za razliku od prethodne godine. Mi Indija jako je dobro primljen, svaki 4 mobitel u Indiji je od Xiaomia. Redmi 3s i Redmi Note 3 čine čak 50% prometa u top 10 najprodavanijih uređaja.

Lenovo svoju povećanu prodaju može zahvaliti prvenstveno jako dobrom prihvatu zadnjih Motorala uređaja. No još uvijek drže prvu poziciju što se tiče tržišta u Indiji.

Prema istraživanju udio kineskih telefona samo u Indiji porastao je s 18% na 32%. To su smartphoni proizvođača Xaomi, Oppo, Lenovo i Vivo.

Najveći gubitnik u svemu ovome je Micromax. Nedavne vijesti govore da je prvi puta prijavio pad u prodaji.  U 2015-16 radilo se o 6% manje prodanih uređaja nego za prethodnu godinu.

Inače, treći kvartal 2016. godine bio je najbolji ikad za proizvođače mobilnih uređaja. Čak 32 milijuna mobilnih uređaja dostavljena su samo u Indiju. Vidjet ćemo što nam donosi 2017. godina.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook