LG patentirao svoj dizajn preklopnog telefona koji nakon rasklapanja postaje tablet

I LG se uključio u "natjecanje" za što bolje nacrte preklopnih mobitela

LG, južnokorejski div iz svijeta elektronike, ispunio je obrazac za patentiranje preklopnog hibrida tableta i smartphonea, prenosi TheVerge. Iako je to urađeno sredinom prošle godine, informacija je postala javna prije tjedan dana. To je samo još jedan u nizu patenata na ovu temu, a svi se svode na isto.

Dizajn patenta pokazuje dvije verzije potencijalnog uređaja. Prva verzija je model rasklopljenog tableta koji sadrži kameru na stražnjem zaslonu. Kada se sklopi, uređaj vizualno postaje nalik trenutnim mobitelima s prikazom informacija poput vremena na prednjem zaslonu.

Slika 1. Stanje prije sklapanja – tablet
Slika 2. Stanje nakon sklapanja – smartphone

Drugi dizajn je sličan, osim što je ovom slučaju nakon sklapanja njegov stražnji dio gurnut malo na stranu tako da na prednjoj desnoj strani ostaje prostor za prikaz neophodnih informacija (mogu se npr. umjesto vremena prikazivati i notifikacije). Na stražnjoj strani se također nalazi kamera.

Slika 3. Stanje prije (lijevo) i poslije sklapanja (desno) – smartphone s prednjim transparentnim dijelom za prikaz notifikacija

Priča o preklopnim uređajima se ponovno zakuhtala. Za prošlu godinu smo najavljivali velike stvari što se ovih proizvoda tiče, međutim, pravih uređaja na tržištu još nema. Očito se ozbiljno radi na dizajnu koji bi zadovoljio sve veće potrebe korisnika, a prava tehnologija za taj dio još nije razvijena. Ali, sve se učini da će uskoro biti.

Izvor: TheVerge

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook