Mladi američki startup želi stvoriti potpuno drukčiji (listajući) preglednik za mobilne uređaje

Mladi američki startup naziva Cake, osnovan u Provu, Utah, 2016. godine, pokrenuo je ozbiljan projekt s ciljem stvaranja potpuno drukčijeg internet preglednika prilagođenog mobilnim uređajima. Iz tvrtke su objavili da je prikupljeno 5 mil.$, što pokazuje da stvarno misle – ozbiljno!

Ideja se zasniva na drukčijem pogledu na mobilne internet preglednike prema kojem bi se umjesto niza linkova kao rezultat automatski loadao prvi rezultat, a korisnik bi surfanje mogao nastaviti swipeanjem (listanjem) drugih, povezanih web stranica. Time je, navodno, kretanje između web stranica brže, a uz to vam se nameću rezultati koje inače možda nikad ne bi otvarali.

Prvo je prikazan rezultat The Guardiana, a onda listate desno na Venturebeat pa Wired

Cake tvrdi da vraćanje liste linkova na mobilnim uređajima traje 87% duže nego na desktop računalima. Stranice bi se u novoj verziji pre-loadale za brže očitavanje, pa biste trebali brzo i jednostavno prelistavati vijesti, videa, online-shopove i sl.

Ideja je tu, još preostaje realizacija, a potom uvjeravanje korisnika da je ovo preglednik budućnosti. Što mislite o ovoj ideji? Pišite u komentarima.

Izvor: TechCrunch

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook