Novost u smartphone industriji je skener otiska prsta ispod cijelog zaslona?

Dojam je da proizvođači pametnih telefona imaju velik problem sa smještajem skenera za otisak prsta. Nalazio se unutar Home buttona, potom na poleđini telefona – što nije baš izazvalo pozitivne reakcije korisnika. Izgleda da se razvojem tehnologije to želi (i može) promijeniti pa bi se postupak čitanja otiska prsta mogao provoditi preko cijelog zaslona i to već od iduće godine.

Cnet prenosi da je proizvođač takvih senzora, tvrtka Synaptics, već počela proizvoditi novi proizvod, zajedno s pet najvećih proizvođača potrebne opreme. Još se ne zna kojem proizvođaču smartphonea je ista tehnologija namijenjena, ali pretpostavka je da je u pitanju – Samsung.

Razlozi: Apple je već prešao na novu tehnologiju – Face ID, a Synaptics je sa Samsungom već surađivao (2005. godine, model Samsung B310). Kada je predstavljen njihov optički senzor za čitanje otiska – Samsung je bio prvi kandidat. Osim toga, iz Synapticsa su najavili da je nova tehnologija senzora namijenjana “beskrajnim zaslonima”, baš onakvim kakve Samsung opisuje kao svoje.

No, možemo se ostaviti daljnjih kalkulacija oko toga u kojem ćemo prvom uređaju susresti ovu tehnologiju, jer ćemo to saznati na vrijeme. Ono što nas raduje je to da se tehnologija u području pametnih telefona i dalje razvija, promjene su stalne, a granice sve šire i šire.

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook