U proljeće izlazi iOS 11.3 s nekoliko novih značajki

Apple je pustio beta verziju nadolazećeg iOS-a 11.3 namjenjenu developerima uz napomenu da će doći s nekoliko zanimljivih značajki. Javna verzija će doći u proljeće.

Prva značajka se tiče problema s baterijom starijih iPhone modela (o kojoj smo nedavno pisali). Da kratko ponovimo: korisnici će moći ugasiti opciju automatskog usporavanja performansi uređaja koju je Apple uključio po defaultu. Nadalje, s iOS-om 11.3 za iPhone 6 i novije, korisnici će moći detaljno pregledati informacije o stanju baterije unutar Postavki. O kojima se točno detaljima radi još ne znamo.

Druga značajka se tiče Business Chata. Unutar njega se ubacuje mogućnost slanja direktnih poruka firmama za stvari poput podrške, dogovaranja sastanaka te kupnje i plaćanja preko Apple Paya. To je slično novoj WhatsApp usluzi (uz dodatak plaćanja). Da bi ova usluga u potpunosti zaživjela, Apple će morati prijaviti dovoljan broj kompanija kako bi privukli ljude da ju koriste.

Tu su i novosti vezane za Health aplikaciju, koja će prikazivati podatke o osobnom zdravlju korisnika, zapise iz bolnica i klinika koje ste posjetili. Uz to ćete primati notifikacije za njihove laboratorijske rezultate, lijekove i druge novosti. Podatke ćete moći zaključati šifrom.

Tu je još nekoliko novih značajki, poput novih Animojija, noviteta vezane za ARKit u svrhu poboljšanja skustva virtualne stvarnosti i dr.

Izvor: TNW

 

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook