Samsung je najkopiraniji smartphone brend u 2017. godini

AnTuTu je jedan od najpopularnijih smartphone benchmark alata. Iako se ne možemo uvijek osloniti na njegove rezultate, ipak je dosta koristan prilikom otkrivanja ključnih specifikacija i stvarne brzine novih uređaja.

Aplikacija je u svome radu prikupila brojne informacije o uređajima te objavila rezultate istraživanja u kojemu se nastojalo procjeniti koji su to smartphone brendovi bili predmet kopiranja u protekloj godini. Istraživanje je rađeno na uzorku od 2,64% svih uređaja benchmarkanih preko ove aplikacije, što podrazumijeva 460,000 smartphonea.

Zaključak?

Odgovor na pitanje koja su dva najkopiranija smartphone brenda nije teško pogoditi, ali je njihov poredak ipak malo iznenađujuć. Naime, Samsung drži prvo mjesto sa svojim Galaxy S7 Edge modelom, zatim ide obični S7 model, W2016 pa tek onda dolazi iPhone – točnije, iPhone 7 Plus (5. mjesto).

Prema ovom istraživanju, Samsung ima dosta razloga za zadovoljstvo budući da su njegovi klonovi daleko ispred Appleovih. Gledajući tržišni udio kloniranih uređaja, Samsung nosi 36%, a Apple tek nešto manje od 8%. Broncu nosi Xiaomi s 4,75% udjela, slijedi OPPO (4,46%) i Huawei (3,4%).

Izvor: PocketNow

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook