Stigao je Android Oreo (Go Edition) za telefone sa slabijim specifikacijama

Spas za sve starije telefone sa slabijim specifikacijama

Google je danas objavio da će pokrenuti Android Oreo (Go Edition), laganu verziju svoje mobilne platforme koja je dizajnirana za glatko funkcioniranje na low-end telefonima.

Google je prvi put najavio svoju Go inačicu u svibnju, a sada ju je spreman izbaciti zajedno s Android Oreo 8.1. Ideja je da se pruži podrška uređajima s 512 MB – 1 GB RAM-a kako bi korisnici sa slabijim telefonima mogli iskoristiti što više Googleovih proizvoda.

Tvrtka je objasnila da Android Go ima optimizirani OS koji je podešen kako bi pokretanje aplikacija bilo za 15% brže od standardne verzije. Također, dolazi s gomilom Googleovih aplikacija koje su posebno prilagođene radi boljeg doživljaja na uređajima sa slabijim specifikacijama, a koje zajedno zauzimaju 50% manje prostora od standardne instalacije Android Nougata.

Istovremeno, dolazi sa svim sigurnosnim značajkama koje su standardne s Androidom Oreo. Da bi se dodatno pojednostavio doživljaj, prilagođena trgovina Google Play ističe aplikacije koje su posebno dizajnirane za uređaje Go Edition. Google kaže da korisnici mogu uštedjeti do 600 MB na svojim telefonima.

Go Edition dolazi s hrpom unaprijed instaliranih aplikacija koje su također optimizirane, uključujući i novi doživljaj pretraživanja nazvan Google Go, Google pomoćnik Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go i Gboard te nedavno pokrenut alat za upravljanje datotekama File Go.

Uz to, Google postaje najpoznatija robna marka za korisnike koji se prvi put susreću s mobilnim uređajima i internetom u zemljama u razvoju.

Tvrtka je istaknula da se Go verzija gradi najprije za Indiju, gdje se može uhvatiti u koštac s stvarnim problemima i raditi se na razvoju rješenja koja se tada primjenjuju diljem svijeta. Uz Android Go, Google je upravo dodao i praktičan two-wheeler način rada (za motoriste) na Google karte za korisnike u Indiji, gdje je 70% registriranih vozila motocikala.

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook