Stižu nam telefoni s dijamantnim staklom

Superjako staklo je još uvijek u fazi testiranja

Već 2019. godine mogli bismo koristiti telefone koji imaju staklo ojačano dijamantom, ali računajte da će to vrlo vjerovatno utjecati na povećanje cijena.

Dijamantno staklo, nazvano Mirage Diamond Glass, proizvodi tvrtka Akhan Semiconductors, poznata materijalima i uređajima od nanokristala. Direktor ove tvrtke je siguran da će Mirage Diamond Glass biti najjače i najotpornije staklo koje smo ikada koristili na telefonima.

Nova vrsta dijamantnog stakla izrađena je od dijamanata koji se “uzgajaju” u laboratoriju i kombiniraju s već postojećim tehnologijama, kao što su Gorilla Glass 3 i noviji.

Dijamant je poznat kao najčvršći materijal, koji je istovremeno vrlo sjajan, ali i skup. Također, dijamantno staklo je tek u procesu testiranja, kako bi se sa sigurnošću moglo reći da ne prouzrokuje kašnjenje “touchscreen” funkcije, kao i da adekvatno provodi električne signale. U narednim mjesecima obavljati će se i detaljniji testovi izdržljivosti, ali i tražiti riješenje za izuzetno veliku refleksiju, koju dijamantno staklo prirodno ima.

Tvrtke mobilne industrije već testiraju dijamantno staklo, ali se imena tih kompanija drže u tajnosti. Proizvođači žele biti sigurni da je staklo dovoljno poboljšano kako bi se koristilo na njihovim telefonima, ali ono što je važnije je da li je takvo staklo isplativo, jer je skupo, pa bi moralo biti, praktično, bez ikakvih nedostataka.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook