Što kažete na ovaj luksuzni smartphone kojem je glasovni pomoćnik stvarna osoba

Tvrtka Turing Robotics Industries (TRI) je u partnerstvu s kineskom tehnološkom tvrtkom TCL proizvela svoj novi luksuzni pametni telefon pod nazivom Appassionato.

Vjerovatno do sada niste čuli za Turing Robotics Industries (TRI), pa za početak nešto malo o samoj tvrtci.

O tvrtki Turing Robotics Industries (TRI)

To je tvrtka koja gradi mobilnu tehnologiju koja se temelji na sigurnosti, dakle cilj im je pružiti maksimalno sigurni hardware i software. Budućim planovi su im proširenje u robotsku inteligenciju.

Tvrtka proizvodi svoje telefone u Salu, u Finskoj. Navodno se koriste Nokia starim proizvodnim pogonima.

Prvi proizvod koji je tvrtka izdala bio je “ultrasigurni” telefon Turing.

TRI nema veliku reputaciju kada je u pitanju isporuka telefona. Isporuka telefona Turing, više puta je odgođena, a kada je napokon došla do potrošača, došla je s drugačijim operativnim sustavom od onog koji je izvorno najavljen (Sailfish umjesto Androida). To je razlog zašto je TRI odlučio napraviti novi Appassionato u partnerstvu s kineskom tehnološkom tvrtkom TCL.

Appassionato – luksuzni smartphone

Prema TRI-inom specifikacijskom listu, Appassionato će bit izrađen od metalne legure Liquidmorphium, što znači da će biti prekriven slojem ugljikovih vlakana koji pruža “visokotehnološki keramički osjećaj”. Za zaslon će koristiti ultra snažno safirno staklo.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Appassionato će također doći s digitalnim asistentom pod nazivom “Sir Alan”, koji će kombinirati tradicionalne glasovne kontrole i ljudske pomoćnike kako bi ponudio “intimno, ali inteligentno iskustvo”. TRI kaže da namjerava isporučiti telefon korisnicima u rujnu ove godine, a uređaj će doći u dvije varijante – “elitni” PX8, koji košta 1.099 dolara i “luksuzno izdanje” GX8, koji košta 1.599 dolara. U ovom trenutku nije jasno što razlikuje ova dva modela.

Kada je telefon Turing stigao do potrošača, recenzenti nisu bili impresionirani uređajem, a TRI ga više ni ne prodaje. Nakon izlaska Turing telefona tvrtka se uglavnom uzdržava na PR-u, objavljujući smiješno ambiciozne planove za buduće uređaje koji obećavaju korisničke značajke poput kamere od 60 megapiksela, 18 GB RAM-a, trostruki Snapdragon i baterije s vodikovim čelijama.

Appassionato izgleda kao solidan uređaj, no i uz pomoć TCL-a nismo sigurni hoće li biti ono što su obećali proizvođači iz Turinga.

Izvor: TheVerge

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook