Ususret izlasku Matea 10, Huawei nastavlja izazivati konkurenciju i obećava procesor nadograđen AI sposobnostima!

Samo smo nekoliko dana od izlaska novog iPhonea (koji bi se po novim najavama mogao zvati iPhone X), pa su iz Huaweija nastavili s obećavajućim najavama. Prvo su obećali duži vijek baterije od glavnih konkurenata, bolju kameru i neke druge značajke, a sada najavljujući poseban procesor nadograđen AI sposobnostima, prenosi TNW.

Slijedeći njihov flagship, Mate 10, bi trebao doći s Huaweijevim Kirin 970 procesorom praćenim AI značajnostima, što će ga učiniti prvom ikad NPU (Neural Processing Unit) jedinicom za smartphone. Navedeno bi trebalo donijeti uređaju veće osjetilne sposobnosti umjesto da se oslanja na AI cloud kako bi razumio kako baratati s prikupljenim podacima, npr. onima vezanim za vašu lokaciju ili aktivnost.

Richard Yu, šef Odjela za potrošačke proizvode, je na IFa expo-u u Berlinu izjavio:

“U odnosu na Samsung i Apple, mi imamo prednosti. Potrošači preferiraju bolje performanse, duži vijek baterije i kompaktniji dizajn”. Nastavno na to, prenio je obećanje da će novi 10 nm Kirini 970 čip dozvoliti 50% duži vijek baterije na uređajima.

Nekoć slabi igrač, proteklih godina se uspio probiti na treće mjesto svjetske smartphone scene i sada baca rukavicu u lice najjačim igračima na tržištu bez ikakvog straha. Pa ćemo vidjeti tko će pobijediti!

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook