Windows Phone 8.1 je službeno “mrtav”

Microsoft službeno završava podršku za svoj stari mobilni OS, Windows Phone 8.1, što znači da korisnici više neće primati ažuriranja. To također označava kraj ceste za Redmondov početni plan za telefone i bitno oslobađa put Androidu i iOS-u da vladaju prostorom.

Uz smrt WP 8.1, Microsoft je pokopao marku Windows Phone nakon što ju je pokrenuo 2010. godine. Dok je tvrtka hvalila svoj novi mobilni operacijski sustav, nedostatak uvjerljivih uređaja, značajki i popularnih aplikacija od treće strane dovele su do polagane smrti.

Želim reći: “Šteta”, jer u mom kratkom iskustvu s njim, Windows Phone 8.1 je zapravo jako zabavan za korištenje. Isprobao sam sam ga na hrpu mobitela i nikada nisam naišao na lagg. Sučelje je izgledalo lijepo i informativno u to vrijeme, a Nokia Lumia linija telefona bila je šarmantna na svoj vlastit čudan način, s nacrtima i bojama koje ih odvajaju od običnih crnih plastičnih i metalnih telefona drugih marki.

Što sada? Microsoft se odmaknuo od WP-a prema sustavu Windows 10 Mobile, koji je u suštini proširenje platforme za stolna računala. No to nije prava konkurencija Androidu ili iOS-u. Tvrtka je u posljednje vrijeme radila na brojnim aplikacijama i uslugama temeljenima na oblaku, tako da Windows 10 Mobile više nije prioritet.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook