Želite Galaxy S8 “Always On Display” na svom Androidu? Evo kako!

Sviđa vam se Always On Display (AOD) aplikacija na Galaxy S8 telefonu? Ok, instalirajte je na svoj Galaxy telefon!

Samsung koristi optimizaciju hardvera i softvera kako bi osigurao da AOD ne troši previše baterije. Očito je da će hardverski aspekt toga biti nemoguće oponašati na nekom drugom uređaju, ali zahvaljujući aplikaciji koja je prilagođena baterijama, sada možemo dobiti Samsung Always On Display značajku na gotovo svakom uređaju.

AMOLED u odnosu na LCD zaslone

Prije nego što započnete s ovim, trebate biti svjesni da je vrsta prikaza koju ovdje telefon koristi velik faktor. Widget koji ova aplikacija prikazuje je jednostavno bijela boja na crnoj podlozi, što znači da ako imate AMOLED zaslon, samo bijeli pikseli upotrebljavaju vašu bateriju.

S druge strane, tradicionalni LCD zaslon zahtijeva da cijelo pozadinsko osvjetljenje zasvijetli prije nego što se prikaže bilo što drugo. LCD zaslon će trošiti puno vaše baterije, stoga preporučujemo da koristite tu aplikaciju ako vaš uređaj ima AMOLED zaslon.

Kako instalirati Always On Display?

 1. Instalirajte Glance Plus
  Aplikacija koja će vam pružiti Always On Display značajku bez ubijanja vaše baterije naziva se Glance Plus i dostupna je besplatno na Google Play trgovini.
 2. Omogućite Glance Plus
  Kada prvi put pokrenete Glance Plus, od vas će se tražiti da dozvolite aplikaciji izmjenu postavki sustava. Dopustite i ponovo pokrenite aplikaciju. Na vrhu Glance Plus glavnog izbornika vidjet ćete gumb, postavite ga na “on” kako biste uključili značajku Always On Display.
 3. Dodajte sadržaj u svoj Always-on Display
  Prva stvar koju biste trebali učiniti jest postaviti opciju Position na “Random” kako biste osigurali da se widget ne prikazuje stalno na istom mjestu. Osim toga, možete birati između analognih i digitalnih satova, možete promijeniti stil kalendara i dodati pozadinsku sliku – iako bih preporučio da ne stavljate pozadinsku sliku. Ako želite vidjeti obavijesti u Always On Displayu, uključite Show notification opciju, zatim na sljedećem zaslonu uključite Glance Plus opciju.
 4. Podesite Power-Saving opcije
  Sljedeća stvar koju trebate učiniti jest prilagoditi opcije za štednju baterije koje ćete pronaći u Features odjeljku. Prema zadanim postavkama, Glance Plus će se uključiti kada se vaš zaslon isključi, a nakon 2 minute će nestati. Ako želite da ovo traje dulje pod određenim okolnostima, odaberite opciju Always on, a zatim ga postavite na When charge. Također, možete postaviti Glance da ne prikazuje widget u određeno vrijeme pomoću opcije Inactive hours i možete ga koristiti senzorom blizine vašeg uređaja kao automatskog prekidača za uključivanje/isključivanje tako da omogućite Detect phone in pocket opciju.
 5. Podešavanje izgleda
  Zatim možete prilagoditi veličinu i svjetlinu slova pod Other settings postavkama. Odavde preporučamo da isključite klizač Background brightness jer ova opcija može dodatno trošiti vašu bateriju. Umjesto toga, ako želite da widget bude svjetliji, podignite samo klizač Content brightness.

To je to! Nadam se da ste uspješno osposobili Always On Display aplikaciju s Galaxy S8 telefona na vašem Android telefonu. Sa svim postavljenim, sve što trebate učiniti jest provjeriti svoj Always On Display. U bilo kojem trenutku isključite zaslon i vidjet ćete da se widget pojavljuje.

Izvor: Gadget Hacks

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook