Kako pretvoriti Android telefon u sigurnosnu kameru

Danas svi često mijenjaju telefone za nove, a kao rezultat vjerojatno imate barem jedan telefon koji sjedi u ladici. Umjesto da stari Android telefon skuplja prašinu, pretvorite ga u korisnu sigurnosnu kameru.

Možete vidjeti što se događa kod kuće i konačno saznati koji od vaših pasa radi nered . Da biste svoj telefon pretvorili u sigurnosnu kameru, trebate samo jednu besplatnu aplikaciju i stari telefon.

Kako koristiti bilo koji Android uređaj kao sigurnosnu kameru

Da biste svoj Android uređaj pretvorili u sigurnosnu kameru, prvo instalirajte aplikaciju za sigurnosnu kameru / Home Security Camera – Alfred. Vrlo ju je jednostavno postaviti i nebi smjeli imati poteškoća s njom, čak i ako niste baš tehnički potkovani.

Aplikaciju je potrebno instalirati na uređaj koji će vam služiti kao sigurnosna kamera i na uređaj koji trenutno koristite. Nakon što se prijavite na svoj Google račun, trebate odlučiti koji uređaj će služiti za gledanje, a koji kao kamera za snimanje.

Na početku, kada postavite aplikaciju na oba uređaja, možete vidjeti što se događa na uređaju koji služi kao kamera za snimanje. Nakon nekoliko minuta, zaslon na uređaju će se zatamniti, ali aplikacija će i dalje normalno raditi.

Alfred vam može poslati obavijesti svaki put kad otkrije kretanje. Kad se otkrije kretanje, započinje snimanje dok se kretanje ne zaustavi. Ako obavijesti nisu potrebne, uvijek ih možete isključiti.

Pritisnite gumb mikrofona kako biste slušali što se događa ili ako želite nešto reći neželjenom gostu. U mikrofon možete govoriti sve dok držite pritisnuti gumb, nakon što otpustite, isključuje se.

S desne strane vidjet ćete gumb za snimanje na kojem možete snimiti sve što vidite na zaslonu uređaja. Možete snimiti najviše 30 sekundi, ali vam daje mogućnost dijeljenja na Facebooku, putem linka ili aplikacije koju već imate na telefonu.

Snimanje s prednjom kamerom

U aplikaciji se prema zadanim postavkama koristi kamera okrenuta prema stražnjoj strani, no ako pritisnete strelicu u donjem desnom kutu, možete prenijeti snimanje aplikacije na prednju kameru. Pored opcije za promjenu kamere vidjet ćete i opcije za rotaciju slike, uključivanje svjetiljke i čak možete uključiti noćni način rada.

Čak i ako bi netko zgrabio fotoaparat i upotrebljavao ga, aplikacija će nastaviti živjeti. Alfred čak ima korisnu web-aplikaciju gdje također možete vidjeti što se događa.

Web-aplikacija uključuje samo mogućnosti slikanja i zumiranja. I dalje možete rotirati sliku, koristiti noćni način rada i prebacivati kamere.

Jedna stvar koju moramo imati na umu jest da za gledanje streama uživo s računala morat ćete zatvoriti sesiju na uređaju sa Android sustavom. Aplikacija ne nudi mogućnost gledanja s dva različita uređaja.

Zaključak

Alfred je izvrsna aplikacija ako želite vidjeti da li je u kući/stanu sve u redu, a da pritom ne potrošite previše novca na skupe sigurnosne sustave. No, uvijek postoji prostor za poboljšanje. Koje biste značajke dodali u aplikaciju? Ostavite komentar ispod i javite nam.

Izvor: Make Tech Easier

2 komentara

  • Hari Reply

    29. studenoga 2017. at 16:54

    Imam aplikaciji super je samo nemogu podesiti ili aplikacija to nema kada dobijem poruku da se nesto dogada davje ta poruka zvucna kao i drugi sms koje dobivam svakodnevno.Vidim da to ima u podesavanjima i sve je uradeno po upustvu ali nedobivam zvucnu poruku tj.obavestenje

  • Zlatko Reply

    26. listopada 2018. at 21:27

    Da li moze preko alfred aplikacije da se gleda sa bilo koje daljine? Da li mora biti prikacen na isti wifi, ili ne mora. Da li moze bilo koji wifi da se koristi da bi posmatrao sta se desava?

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook