Microsoft najavio redizajn Windowsa 10

Izmjene korisničkog sučelja Windowsa 10

Nisam siguran koliko je vas zadovoljno dizajnom korisničkog sučelja (dalje u tekstu: UI) Windowsa 10, no vjerujemo da Microsoft svakako može bolje. U to ćemo se, vjerujemo, uvjeriti tijekom ove godine kada se najavljuju novi updejti kako bi se povećalo zadovoljstvo korisnika ovog operativnog sustava.

MSPoweruser najavljuje poboljšani dizajn Windows-a 10 vjerojatno u drugoj polovici ove godine. Microsoft planira osvježiti UI Windows-a 10 novim updejtom koji je dio tzv. projekta NEON. Isti je već ranije najavljen i neće podrazumijevati drastične promjene već samo sitne izmjene dizajna, ali sasvim dovoljno da zadovolji sve korisnike ovoga sustava.

neon

Projekt NEON se isključivo fokusira na animacijama, jednostavnosti i dosljednosti. Vraća Windows 7 Aero Glass (elementi grafike koje prepoznajemo po poluprozirnim rubovima prozora) i kombinira ga s animacijama poznatim iz ere Windows Phone-a 8/7.

Microsoft uvodi i novu komponentu: Acrylic, što je u suštini zamagljenje pozadine, sidebara ili navigacijske trake (redom Side-Nav Acrylic, Background Acrylic, In-App Acrylic).

 

Side- bar Arcylic
Side- bar Arcylic

Primjer novog dizajna možemo vidjeti i na prilikom otvaranja Outlook Maila:

neon-2
Vidimo sidebar sa zamagljenom pozadinom i druge osnovne elemente prilagođene novom izgledu

Project NEON se također fokusira na 3D i Hololens interakcijama, pa će se time uvesti novi UI detalji prilikom pokreta i klikanja mišem (detalj vidimo gore na slici).

Kao što smo rekli, očekuju se male izmjene koje će unaprijediti Windows 10 bez nekog velikog remonta. No, vjerujemo da će biti oku ugodnije i privlačnije za korištenje. Sasvim dovoljno!

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook