Netflix ruši rekorde u zaradi i broju pretplatnika

Novih 7 milijuna korisnika u četvrtom kvartalu 2016. godine

Netflix je jučer objavio izvješće o zaradi za četvrti kvartal 2016. godine, pa se po financijskim pokazateljima mogu potvrditi dvije stvari: veliki rast na izvan-američkim tržištima te kvaliteta sadržaja koja privlači više publike uz održavanje odgovarajuće stope profita.

Kompanija je prihvatila 7.04 milijuna novih pretplatnika u navedenom razdoblju, što je novi rekord, te za oko 1,5 milijuna više nego u istom razdoblju prošle godine. Većina novih pretplatnika dolazi sa stranih tržišta (5,12 milijuna), a ukupni ostvareni prihod iznosi 2,48 mlrd.$ (36% više nego 2015. godine).

Kretanje broja pretplatnika 2014.-2016.
Kretanje broja pretplatnika u Americi i na stranim tržištima u razdoblju 2014.-2016.

Dobri pokazatelji su se odrazili i na cijenu dionice Netflixa, pa ste tako ovih dana morali izdvojiti 133$ za jednu- što je najviša cijena otkada je Netflixa na tržištu. Dioničari su vrlo optimistični što se ove dionice tiče pa je tržišna vrijednost kompanije dosegla višu vrijednost nego što bismo mogli iščitati iz njenih financijski izvještaja. Dobar posao za ovu streaming kompaniju koja najavljuje porast količine originalnog programa, a trenutno zauzima drugo mjesto po ulaganju u TV mrežu- odmah iz ESPN-a.

Za one koji ne znaju, Netflix je servis za online stream multimedijskih sadržaja osnovan 1997. godine u Kaliforniji. Danas broji preko 90 milijuna pretplatnika u preko 160 zemalja koji uživaju u 125 milijuna sati TV programa dnevno, uključujuću originalne serije, dokumentarce i popratne filmove. Program možete gledati po volji, bilo kad i bilo gdje uz obveznu internet konekciju.

Od prošle godine djeluje i na hrvatskom tržištu. Za osnovni paket, koji ne uključuje HD i Ultra HD programe te s jednim ekranom za gledanje u tekućem vremenu, morate izdvojiti 7,99 eura/mj. Prošireni paket, standard, sa HD-om i dva ekrana stoji 9,9 eura/mj, a premium (sve uključeno+četiri ekrana istovremeno) 11,99 eura. Prvi mjesec je gratis. Pa ko voli neka izvoli!

 

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook