Windows 10 će se početi zaključavati kada se udaljite od računala

Nove značajke Windows-a 10

Nakon što smo ranije najavili izmjene u dizajnu, Microsoft radi na novoj značajki Windows-a 10 koja će automatski zaključavati i zaštititi računalo kada operativni sustav primjeti da se korisnik udaljio. Nazvana “Dynamic Lock” u zadnjim testiranjima Windows 10 Creator Update-a, mogla bi se zvati i “Windows Goodbye” što je malo prikladniji naziv obzirom da se može gledati kao nastavak na značajku “Windows Hello” koja otključava računalo skeniranjem lica korisnika.

Dynamic Lock- primjena u travnju
Dynamic Lock- primjena u travnju

Značajka bi mogla ponajviše koristiti “poslovnjacima” koji imaju tajne podatke u računalu, a zbog prirode posla i puno kretanja ih ne mogu stalno držati na oku. Ako nemate vremena (ili vam se ne da) ručno zaključavati Windows, uključite “Dynamic Lock” i on će to napraviti umjesto vas.

Još nije poznato kako će Windows to raditi- koristiti kameru poput Windows Hello-a pa primjetiti da korisnika nema ili pratiti vrijeme neaktivnosti pa reagirati po proteku vremena. Bilo kako bilo, značajka će primjenjiva najvjerojatnije u travnju i pretpostavljamo da će imati raznih opcija kojima će korisnik istu moći prilagoditi svojim potrebama.

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook