10 najboljih “cloud storagea” u 2017.!

Malo tko, tko se redovno služi mobitelom, kompjuterom i sličnom tehnologijom, se nije već poslužio nekakvim “cloud storageom”. Ukoliko niste nikada čuli za to, a posjedujete puno podataka koje želite pohraniti na sigurno mjesto, savjetujemo da iskoritite činjenicu da su većina njih potpuno besplatni, i sačuvate Vaše podatke – jer nikad se nezna!

cloudCloud storagei su zapravo, laički rečeno, virtualni hard diskovi, koji vaše podatke čuvaju figurativno “u oblacima”. Postali su sve pouzdaniji, u svakom slučaju, od fizičkih hard diskova koji imaju, vjerojatno i sami znate, tendenciju kvara iz čista mira, što rezultira gubitkom podataka pohranjenjih na njima. Također, besplatni su, dok fizički hardovi mogu koštati pozamašne svote novaca, a i skupljaju prašinu!

cloudCloud storagei, barem ove besplatne varijante, ipak nemaju toliku moć zapremnine, ali u kombinaciji  skupa mogu stvoriti dovoljno memorije za sve vaše podatke, a i čuvaju ih, dobrim i pouzdanim lozinkama, tako da  je fizičko oštećenje nemoguće. Super je također što danas skoro svaki cloud ima svoju mobilnu aplikaciju, kao i internet sučelje, pa je dostupnost zagarantirana!

Evo najboljih cloud storagea ove godine:

 1. Dropbox

  cloudDropbox popularno zovu “dedom cloud storagea”, i zapravo je postao sinonim za cloud storage. Dropbox Vam nudi 2 GB besplatne memorije, a ako se Dropboxom povežete sa društvenim mrežana (Facebook, Gmail i sl.) možete dobiti još 16 GB, potpuno besplatno. 18 giga besplatno? Dosta dobro!

  Dropbox Business je varijacija unutar teme, koja dopušta korisnicima poslovnu suradnju, kao i neograničenu osobnu memoriju. Ova konkretna cerzija se ipak plaća, a cijene su od 12,50 $ po korisniku na mjesečnoj bazi, te je super što ovu verziju možete probati 30 dana – potpuno besplatno!
  Dropbox Plus opcija daje vam 1 TB memorije za 10 $ mjesečno!

 2. Google Drive

  cloudGoogle Drive je poznata opcija ponajviše korisnicima Androida, jer je skoro uvijek integriran u sam sustav.

  Google Drive nudi Vam 15 gigabajta besplatne memorije, što dođe vrlo korisno, pogotovo kad Vam se mobitel napuni slikama i videima, te ih salakoćom možete prebaciti na Drive i sačuvati sve što vam je žao obrisati! Ukoliko Vam je 15 giga pre malo, za 1,99 $ mjesečno mote nadograditi memoriju na 100 GB, a 1 TB koštati će Vas 9.99 $ na mjesec!

 3. Mega

  cloudMega je “oblak” sa Novog Zelanda, koji nudi velikodušnih 50 GB besplatno!
  Za 4.99 EUR mjesečno memorija se podebljava na 200 GB!

 4. OneDrive

  OneDrive (prije znan kao SkyDrive) cloud je koji je integriran u Windows 10.
  Photos aplikacija omogućava Vam da sinkronizirate podatke sa svih Vaših uređaja, što može doći kao vrlo korisna stvar!

  Prvih 5 Gb dolazi Vam besplatno, a za 1,99 $ na mjesec dobivate 50 GB, što je vrlo dobar omjer cijene i onoga što dobivate za cirka 15 kuna!

 5. iCloud

  iCloud je oblačić napravljen za iOS uređaje.

  Besplatno dobivate 5 GB, što je relativno malo za iPhone i sve vaše fotke, ali plus su Appleove vrlo pristušačne cijene nadogradnje memorije – za 0.99 $ mjesečno dobivate 50 GB, a za 3,99 $ mjesečno 200 GB!

 6. Box

  Box dolazi sa 10 GB besplatne iskoristive memorije, ali u zadnje vrijeme podosta reklamira svoju Business opciju, koja Vam za 15 $ pruža neograničenu memoriju i razne poslovne suradnje.
  Dostupan je za Windows, iOS i Android, the je spoken sa podosta mainstream aplikacija!
  Za 5 $ na mjesec dobivate 100 GB extra!

 7. NextCloud

  cloudNextCloud ne dolazi u obliku web stranice ili sučelja, ali zato možete instalirati softver i cloud servis na svoj server i neometano koristiti njegove usluge (što znači brži transfer podataka).
  Instaliranje je besplatno, ali cijene količine memorije variraju.

 8. SpiderOak

  SpiderOak je dostupan za Windows, iOS, Linux, Mac i Android – tako da pokriva sve.

  Iako, moramo priznati, ponude im, u odnosu na sve ove iznad, i nisu nešto primamljive. 2 GB besplatne memorije dobivate na samo 60 dana, a nakon toga ćete za 250 GB morati izdvojiti 9 $ na mjesec, a za 1 TB 12 $.

 9. IDrive

  cloudIDrive nudi kontinuirano sinkorniziranje podataka, čak i onih na mrežnim serverima! Vrlo pažljiva stvar od njih zove se IDrive Express, servis koji će Vam u slučaju gubitka vaših podataka poslati fizički hard disk sa svim podacima tako da ih ponovno možete dignuti na cloud!

  5 GB dobivate besplatno, a opcija 2 TB košta 52 $ na godinu.

 10. pCloud

  Kod pClouda vjerojatno je najbolja stvar to što nema ograničenja veličine datoteka za upload!
  Usluga je dostupna za sve mobilne i internet platforme. Baza im je registrirana u Švicarskoj, koja ima vrlo stroge zakone oko povjerljivosti, stoga pCloud nudi za 3,99 $ na mjesec uslugu pCloud Crypto s kojom možete stavljati lozinke na individualne datoteke.Besplatno dobivate čak 20 GB, a za 3,99 $ na mjesec dobivate ih 500, te za 7,99 $ 2 TB.

Na Vama je da odlučite koji vam najviše paše, ali da izračunamo na brzinu za Vas: ukoliko se registrirate na svih 10, besplatno dobivate ukupno 130 GB! Dobro će doći u svakom slučaju!

Izvor: TechRadar

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook