Google doradio spajanje slika na Street Viewu – uklanjaju se očigledne nepravilnosti!

Vjerojatno ste već prošetali gradom uz pomoć Google Street Viewa i primjetili da je pogled malo mutan uz očigledne nepravilnosti u napravljenoj mapi. Te nepravilnosti su rezultat lošeg spajanja slika koje pravi Googleov automobil za stvaranje Street Viewa i navodno je pronađeno rješenje!

Naime, Googleov automobil stvara mapu hvatajući cijeli niz slika koje se zatim spremaju, obrađuju i redom lijepe u panoramu koju kasnije korisnici vide oko sebe. No, u cijelom tom procesu problem je bio spojiti slike tako da se one idealno preklope. Kako je previše slika, proces je bilo potrebno automatizirati pa su se javile navedene greške koje smo mogli (morali) istrpiti.

Novo rješenje je poseban algoritam koji vizualno uklapa slojeve slika tako da se savršeno preklope. Algoritam to radi na način da prepoznaje linije i oblike na slikama i pokuša ih što bolje poklopiti. Nakon toga pomjera ostatak panorame da ne bi došlo do “nereda”.

Nakon cijelog procesa jasno vidimo razliku prikazanu na donjoj slici:

Navodno će se promjene provesti u cijelom svijetu u kratkom roku, stoga uskoro provjerite Street View i prošetajte gradom s malo ljepšim pogledom!

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook