IMDB Stigao kraj diskusiji preko stranice

Izmjene na najpopularnijem izvoru informacija o filmovima

Kad god je neki film u pitanju IMDB je nezaobilazna stanica za prikupljanje svih potrebnih informacija: ocjena, glumci, budžet, trajanje, zarada, recenzije. No, mnogi bi se od nas mogli složiti da je ispod toga svega jedna poprilično nejasna i  zbunjujuća kategorija: Message Board ili Oglasna ploča. I od 20. veljače ove godine je više neće biti.

To je zapravo prostor za diskusiju o filmu gdje filmoljupci postavljaju razna pitanja i potiču raspravu. No, takva pitanja, temeljena na subjektivnom doživljaju filma, često nisu od pomoći čitateljima za prikupljanje kvalitetnijih informacija o filmu i imaju zbunjujući sadržaj. Sve je to prepoznato od strane urednika stranice i, konačno, odlazi u povijest.

IMDB za javnost

“Nakon dublje analize i rasprave, zaključili smo da Message Board više ne pruža pozitivno, korisno iskustvo za većinu od naših 250 milijuna korisnika. Odluka da se ova dugogodišnja opcija umirovi je donesena nakon pažljivog razmatranja i temeljena na analizi podataka i prometa”, objavili su na stranici.

S obzirom da ova stranica za informiranje o filmovima i serijama nije sklona čestim promjenama, rješavanje problema “problematičnih” komentara svakako predstavlja osvježenje. Forumi i sva privatna komunikacija više neće biti vidljiva na službenoj stranici. Isto tako, IMDB napominje da se komunikacija preselila na društvene mreže pa korisnici ovim promjenama neće biti zakinuti. Imate Facebook stranicu, Twitter account, Snapchat, Pinterest, Youtube i Tumblr.

Malo informacija o stranici…

IMDB je krenuo s radom 1990. godine kao hobi – projekt jedne grupe ljubitelja filmova. U međuvremenu je postao najpoznatiji izvor informacija o filmovima, serijama, TV-u i filmskim zvijezdama. Nudi preko 185 milijuna podataka, od toga 3,5 milijuna filmova i zabavnih programa te informacije o 7 milijuna različitih članova filmske industrije. Od 1998. godine je pod vlasništvom Amazon.com kompanije koja je za akviziciju izdvojila približno 55 milijuna $.

Izvor: www.imdb.com

 

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook