Pogledajte kolike su šanse da vaš posao preuzme robot

Budući da umjetna inteligencija i robotika nastavljaju s brzim razvojem, tisuće radnih mjesta koje smo jednom mogli uzeti zdravo za gotovo, imaju rizik da bi mogli postati automatizirani, prijeteći da će ostaviti gomilu marljivih radnika bez posla. No postoji alat s kojim se možete “konzultirati” kako biste poduzeli potrebne mjere prije nego što dođe vaše vrijeme.

Web stranica pod nazivom “Will robots take my job?” je zabavni alat koji predviđa koliki je rizik da bi vaš posao jednog dana mogao biti automatiziran.

Ugodno dizajnirana web stranica omogućuje vam da popunite vašu (ili bilo čiju drugu) ulogu i nastavite s izračunavanjem kolike su šanse da bi taj posao jednog dana mogao biti outsourcan na robote.

Alat daje dodatne podatke kao što je ukupan broj zaposlenih u svakom zanimanju, kao i predviđeni rast za upisano zanimanje do godine 2024.

Web stranica koristi podatke od Bureau of Labor Statistics (američka federalna agencija odgovorna za mjerenje aktivnosti tržišta rada) kako bi pružili što točnije informacije o poslovima.

Treba napomenuti da je izvješće specifično za američko tržište rada, iako će isti trend vjerojatno prije ili kasnije zahvatiti ostatak svijeta.

Posjetite “Will robots take my job?” web stranicu i saznajte da li vas roboti sustižu. Također možete koristiti i NPR-ov alat za ista predviđanja.

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook