Donosimo listu najboljih web stranica za pronalazak freelance posla!

freelance

Prije svega, ajmo definirati što to znači biti freelancer! Freelancer je, ukratko i jednostavno, osoba bez fiksnog radnog mjesta i satnice. Drugim riječima, sami odlučujete gdje, kada i koliko ćete raditi. Zvuči sjajno? Evo gdje možete početi!

U SAD-u freelanceri čine 35 % radne snage, a takva vrsta rada se počela sve više prakticirati i u Hrvatskoj. No, budući da je jedna od velikih prednosti freelance rada sloboda, donosimo vam top 10 svjetskih stranica na kojima možete, prema svojim željama i kvalifikacijama pronaći posao, bilo da želite malo novca sa strane ili stalan posao! Iz udobnosti Vašeg doma, kafića, livade, iz Hrvatske, Europe ili ostatka svijeta – mogućnosti je na pretek!

Jedan savjet – nemojte da Vas početne cijene poslova zavaraju, na svim stranicama jedna od bitnijih stavki je sakupiti iskustva, te ukoliko budete uporni, čeka Vas dobra zarada!

 1. Upwork
freelance
Upwork je trenutno najpopularnija freelance stranica na Internetu. Stvorena je spajanjem bivših oDeska i Elancea. Prijava je jednostavna, a u početku uzimaju 20% zarade kao naknadu, no taj se postotak smanjuje sa porastom iskustva.

2. Guru

freelance

Ukoliko Vam se Upworkove naknade i ne sviđaju previše, ne očajavajte, ima opcija, poput Gurua! Više od milijun freelancera godišnje koriste ovu platformu kako bi našli posao za fiksnu cijenu i željene sate!

3. Freelancer

freelance

Na Freelanceru se možete prijaviti za freelance poslove, ali i prijavljivati za natječaje vezane uz dizajn. Ovo je relativno nova platforma, ali već sada ima ogromnu bazu zadovoljnih korisnika i klijenata.

4. We Work Remotely

freelance

Ovo je stranica za razne vrste freelance poslova, uključujući i razne korisničke službe, programiranje i još puno toga. Jedini uvjet za postavljanje poslova jest da se od korisnika ne traži posjedovanje ureda ili kancelarije!

5. Fiverr

freelanceOvdje možete stavljati ponude za gotovo bilo koju vrstu freelance posla s minimalnom početnom cijenom od 5$. No, nemojte da vas to zavara, mnoge imaju niske početne cijene, koje sa iskustvom i obimom posla rastu i do nekoliko stotina.

6. Onsite

freelance

Još jedno online tržište freelance rada, na kojem ćete u početku morati uploadati primjer svog rada, a zatim čekati na pozivnicu poslodavca! 

7. Folyo

freelanceFolyo je platforma koja spaja poduzeća s mrežom freelancera i influencera koji vas spajaju s adekvatnim poslovima.

8. Matchist

freelance

Ovo je platforma gdje bilo tko može postaviti ideju za projekt koji žele ostvariti. Matchist će u tom slučaju projektu dodijeliti menadžera koji će pak projekt spojiti s ekspertima u polju. Kada dosegnete nivo eksperta, zarada počinje!

9. Mechanical Turk

freelanceStanica vođena od strane Amazona, radi se o platformi koja povezuje poduzeća i developere koji traže na zahtjev radnike za kompletiranje projekata. Možete zarađivati u domain HIT-a (Human Intelligence Tasks)!

10. The Muse

freelance

Za kraj The Muse – platforma koja ima bazu poslova od preko 80 000 diljem svijeta! 

Izvor: Forbes

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook