Windows 10 dobiva Startup Settings izbornik koji će olakšati kontrolu nad aplikacijama

Sustav na korisničkom računalu nikad se ne podiže jednako brzo kao prvi put. Naravno, to je zbog instalacije hrpe programa koji se pokreću kod paljenja računala, pa se proces podizanja sustava znatno usporava.

Microsoft već duže vrijeme nudi način da vidite koje aplikacije su pokrenute u startupu, ali u sustavu Windows 10 ova je značajka bila skrivena u Task manager tabu. Microsoft je započeo testiranje novog Startup izbornika u Windows 10 Settings aplikaciji. Značajka je dio Windows 10 Build 17017 sustava, koji se trenutno isporučuje članovima Windows Insider programa. Također se čini da dolazi s podrškom za aplikaciju Universal Windows Platform.

Očekuje se da će Startup Settings stići na prvom većem ažuriranju nakon Fall Creators Updatea.

Novi Startup Settings nudi popis Windows aplikacija koje se pokreću kada se računalo pokrene, zajedno s opcijom za zaustavljanje tih radnji. Također će se prikazati utjecaj koji aplikacije imaju na vrijeme pokretanja računala, kao što je prikazano na naslovnoj slici.

Windows 10 Build 17017 također će donijeti Cortana Collections, što olakšava organiziranje stvari koje su spremljene od strane Microsoftovog virtualnog asistenta.

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook