Apple prodao manje iPhonea, ali zaradio više nego u 2017.!

Apple je objavio financijsko izvješće za prvi kvartal 2018. godine (koji ubraja netom završene praznike). Prema izvješću, kompanija je prodala 77,3 milijuna iPhoena u promatranom razdoblju, što je pad od 1,24% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. No, iako je prodano manje proizvoda, Apple je od smartphonea zaradio 61,58 mlrd.$, što je za 11,69% više nego prethodne godine.

Razlog povećanog profita je sasvim jasan – Apple je najnovijim iPhone X modelom podigao prosječnu prodajnu cijenu svojih iPhone uređaja (s 694$ na 796$). Prema Tim Cooku, Appleovom CEO-u, “iPhone X je nadmašio sva očekivanja i bio najprodavaniji iPhone svaki tjedan od početka isporuke u studenom”. Apple ih je možda prodao manje od prethodnih modela, ali ako uzmemo u obzir da jedan dođe 1,000$, onda stvari izgledaju malo drukčije.

Osim iPhonea, kompanija je prodala i 13 milijuna iPada (1% više u odnosu na prethodnu godinu i 6% više prihoda) te 5 milijuna Macova (5% manje i 5% manje prihoda). Kada zbrojimo sve proizvode i usluge, Apple je ostvario 88,29 mlrd.$ prihoda odnosno 13% više nego prethodne godine.

Izvor: TheVerge

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook