Apple se bori sa novim tužbama zbog usporavanja iPhone uređaja!

Izgleda da vlasnici iPhoneova nisu zadovoljni sa Apple kompanijom, i to su im dali, jasno i glasno, do znanja sa brojnim tužbama!

Naime, u utorak, čak je petero korisnika iPhonea u New Yorku podnijelo tužbu protiv Applea, sa tvrdnjom da Apple namjerno usporava iPhone uređaje eksponencijalno sa starošću baterije! Prvu tužbu možete u cjelosti pročitati ovdje.

Svi navedeni korisnici tvrde kako su kupili nove iPhone uređaje, nakon što su na starijim modelima ažurirali softver na najnoviju verziju, iOS 11. Tvrde da su znali da će im se uređaji usporiti radi baterije, a ne radi novog softvera, jednostavno bi zamijenili baterije umjesto kupovanja novih mobilnih uređaja. Ovakvih tužbi je bilo mnogo i u prošlosti, a sličnih slučajeva nažalost ima i kod nas. Čak se dogodilo da je nadogradnja na novi iOS onemogućila punjenje samog mobilnog uređaja!

Još prošli tjedan, Apple je potvrdio optužbe, priznajući da nadogradnja na novi softver usporava pogotovo iPhone 6, 6+, 6S+ i SE. Apple se pokušao obraniti rekavši kako Litium-ion baterije u iPhone uređajima, nakon nadogradnje softvera, nisu sposobne održati tu količinu responzivnosti i brzine, pogotovo u hladnijim uvijetima, slabo se pune i stare tijekom vremena, što može rezultirati nenadanim gašenjem mobilnog uređaja kako bi se očuvale elektroničke komponente unutar njega. Softverski update (trebao je) spriječiti ovakve situacije, no očigledno se problemi sa baterijom i dalje događaju.

appleNo, unatoč njihovoj izjavi i obavijesti kupcima i korisnicima, ti isti korisnici tvrde kako je Apple trebao biti transparentniji oko situacije sa baterijom i da im je trebao na vrijeme dati do znanja što učiniti i kako prepoznati starost baterije, jer nažalost, korisnici nisu bili upoznati sa ovim problemom. Još jedna sumnjiva zanimljivost jest da je kompanija priznala aktualne probleme sa baterijom tek nakon što su neovisni bloggeri iz Reddita testirali uređaje. Očito, da nije bilo njih, možda još uvijek ne bi bilo priznanja od strane Applea?

Izvor: The Verge

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook