Facebook će vam prikazivati reklame ovisno o tome gdje se krećete!

Najpopularnija svjetska društvena mreža predstavila je novi alat za svoje oglašivače koji se zasniva na lokaciji korisnika i aktivnostima koje radi na svome mobilnom uređaju, prenosi Engadget.

Da objasnimo malo preciznije: ukoliko ste Facebooku dali pristup svojoj lokaciji i otišli u neku trgovinu, možete očekivati reklamu tog maloprodajnog mjesta na svome zidu. Isto tako, ovaj bi alat mogao koristiti informacije s vašeg privatnog mobitela pa se nemojte čuditi da vam se prikaže reklama od neke tvrtke koja vas je nedavno telefonski kontaktirala. Vjerojatno će tu još biti dosta toga jer su takve informacije iskoristive na razno razne načine.

Facebookova marketinška mreža je centar rasprava i kontroverzi posljednjih tjedana, pogotovo kada je korištenje privatnih informacija u pitanju. Vjerojatno se i vama dešava da vas na prepad Facebook pita: sada ste tu i tu? Molim potvrdite!

Dijeljenje lokacije i dalje možete isključiti i izgleda da je to trenutno jedino rješenje na ovaj problem, dok se ne smisli nešto drugi (možda neki konkretniji zakon?).

 

 

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook