Facebook kupio tehnologiju za brzu provjeru identiteta korisnika

Facebook je upravo kupio startup koji omogućuje korisnicima brzu verifikaciju ID-ja. Još nije jasno što Facebook planira raditi s ovom tehnologijom, ali se može pretpostaviti da će u skoroj budućnosti nastojati pojednostaviti proces verifikacije i obnove nečijeg korisničkog računa.

Radi se o startupu naziva Confirm.io, a ubrzo nakon akvizicije iz popularne društvene mreže poručuju: “Zadovoljstvo nam je pozdraviti Confirm ekipu. Njihova tehnologija i stručnost će biti podrška našim naporima da održimo zajednicu sigurnom.”

Nakon kupnje objavljeno je da će se Confirm.io ugasiti, a svi će se njihovi zaposlenici preseliti u Facebook. Kompanija je na svojoj web stranici potvrdila akviziciju: “Kada smo pokrenuli Confirm, imali smo misiju postati platforma za vjerodostojno kreiranje identiteta. Sada smo spremni, zajedno s Facebookom, napraviti idući korak na našem putovanju. Doduše, to će značiti da je sva naša ponuda softvera digitalne ID autentifikacije prestala važiti”.

Što zapravo Confirm.io radi?

Confirm.io postojećim korisnicima nudi API koji omogućava provjeru vjerodostojnosti ID-jeva izdanih od strane vlade. Tvrtka može kombinirati podatke izvučene s osobne iskaznice s biometrijskim podacima povučenim s mobilnog uređaja i tehnologije prepoznavanja lice kako bi se potvrdio identitet neke osobe.

Radi se o naprednoj tehnologiji provjere identiteta koju je Facebook “lukavo” prepoznao, a kako je ovo područje jako osjetljivo – budućnost mu je jasna, baš kao i korist Facebooka od ovog poslovnog poduhvata.

Izvor: Bgr

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook