Gates smatra da je Ctrl + Alt + Del bio greška, trebao je biti jedan gumb

Da mu je vratiti vrijeme, Gates bi promjenio način aktiviranja Task Managera. Riječ je o poznatoj Windows komandi koja se aktivira pritiskanjem Ctrl-a, Alt-a i Del-a istovremeno kako bi se riješio problem s Windows aplikacijama.

Gates je na Bloombergovom forumu izjavio da je način aktiviranja ove komande pogrešan te da može da bi promjenio način aktiviranja u operaciju jednog gumba.

“Jasno je da su ljudi uključeni u to trebali napraviti poseban gumb da operacija radi. Ne možete ići nazad i promijeniti male stvari u životu bez da stavljate ostale u rizik”, nadovezao se Gates na prvotnu izjavu.

Ovo nije prvi put da se Gates požalio na slabosti ovog način aktiviranja Task Managera. U 2013. godini na Hardvardu Gates je također izjavio da se radi o greški te krivnju svalio na IBM-ovog inženjera Davida Bradleya, osobu koja je svojedobno kreirala tu komandu.

“Mogli smo imati jedan gumb, ali nam ga momak, koji je dizajnirao IBM-ovu tipkovnicu, nije htio dati. Programirali smo na niskom levelu – to je bila greška”, zaključio je šef Microsofta.

Da ova tema nebi završila samo s Gatesovim izjavama, dobili smo odgovor i od Bradleya, koji je kratko zaključio:“To je bilo pet, deset minuta rada, a zatim sam se prebacio na ostalih 100 stvari koje su trebale biti napravljene”.

Eto, izgleda da nam Gates i društvo nisu namjerno odlučili zakomplicirati život, samo su malo požurili napraviti prvi PC. A šta možemo, oprostit ćemo im.

 

 

 

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook