Google će koristiti AI da bi predvidio kašnjenje letova prije zrakoplovnih kompanija

Informacija o kašnjenju leta ponekad može doći prekasno. Iako je trenutno nemoguće pronaći alat kojim ćemo unaprijed moći odrediti kada će koji let kasniti, Google je pronašao rješenje za poprilično preciznu procjenu kašnjenja.

Google će koristiti AI (umjetnu inteligenciju) kako bi putnicima pružio više informacija o kašnjenju letova, uključujući razlog zbog čega je do toga došlo, pa čak i procjenu da bi let mogao kasniti prije nego što vam to prenese zrakoplovna kompanija. Da biste došli do te informacije, morat ćete pretražiti broj leta ili rutu i kompaniju unutar Google Flightsa.

AI će navodno koristiti povijesne podatke i strojno učenje za predviđanje odgoda, ali vam neće prenijeti svaku spoznaju, već samo u slučaju 80%-tne sigurnosti. Vjerojatno nećete riskirati tih 20%, ali je dobro imati na umu što bi se moglo dobiti (npr. u slučaju da stvarno jako kasnite ili da dobro isplanirate kako potrošiti vrijeme dok čekate na let).

Druga novost se tiče dodatnih informacija oko beneficija koje dobijete po kupljenoj karti. Ukoliko kupite kartu za osnovni razred, znat ćete da to ne uključuje extra prtljagu ili pravo odabira mjesta.

Google s novim značajkama kreće danas.

Izvor: TNW

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook