Google kupuje dio HTC-ovog smartphone poslovanja za 1,1 mlrd.$

Google radi još jedna važnu investiciju kada je smartphone posao u pitanju. Kompanija je danas potvrdila planove oko kupovanja HTC-ovog tima za mobilnu telefoniju u vrijednosti od 1,1 mlrd.$.

Rich Osterloh, potpredsjednik Googleovog hardverskog poslovanja, je izjavio:

“HTC je već dugo vremena naš partner te je proizveo neke od najljepših high-end uređaja na tržištu. Jedva čekamo iskazati dobrodošlicu HTC-ovom timu da nam se pridruži na ovom putovanju”.

HTC će nastaviti poslovanje sa 2.000 svojih stručnjaka, što je duplo manje od dosadašnjih 4.000, pa se čini da je ovaj posao više akvizicija radne snage od strane Googlea, a ne klasična kupovina imovine poduzeća. Bez obzira na to, HTC će održati svoj posao s pametnim telefonima (koliko to bude moguće), ako je suditi prema navodima njihovog CEO-a Cher Wanga, koji kaže da će ovaj dogovor “osigurati daljnju inovaciju u HTC-ovom smartphone i Vive VR poslovanju”.

Potvrdili su to i neki mediji prenjevši da HTC već priprema svoj idući flagship koji s nestrpljenjem čekamo nakon dobrog posla s HTC U11 modelom.

Google će svoj hardverski posao nastaviti predstavljanjem Pixel 2 i Pixel 2 XL-a (HTC-ovi proizvodi), Google Homea Minija i Pixelbooka na eventu u San Franciscu 04. listopada.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook