Google je naučio AI kako uređivati fotografije kao profesionalac i rezultati su odlični

Slikanje i uređivanje fotografija prirode je vrlo teško, bez obzira koliko je lijep okoliš u kojem snimate. Morate biti dobro upoznati sa opremom, biti spremni na sve vrste vremenskih uvjeta, znati prilagoditi postavke fotoaparata za najbolju moguću fotografiju, a zatim urediti fotografiju kako bi na kraju dobili što bolji rezultat.

Google bi mogao biti blizu rješenja ovog problema: nekoliko njihovih inženjera su istrenirali sustav dubokog učenja kako bi mogao identificirati lijepe panoramske fotografije iz Google Street Viewa, a zatim ih izrezati i urediti kao profesionalac. Evo nekoliko njegovih djela:

Uzimajući u obzir da su ovo djela umjetne inteligencije, rezultati su i više nego odlični: Google je prikazao hrpu ovakvih fotografija, zajedno s drugima iz različitih izvora, i zatražio od nekoliko pro fotografa da im ocjene kvalitetu – oko 40% smatralo je da ih je stvorio ‘semi-pro’- ili’ pro-level ‘fotograf.

Ono što je posebno zanimljivo je da je AI(umjetna inteligencija) sposoban primijeniti prilagođavanje u različitim dijelovima svake fotografije, što omogućuje dramatično osvjetljenje i uvjerljivije slike – za razliku od jednostavne primjene filtra na cijelu sliku ili dodavanja nečega predvidljivog.

Vjerujemo da će ovo istraživanje na kraju pronaći svoj put do Googleovih alata za uređivanje fotografija. Za sad možete pogledati više AI-uređenih slika krajolika u ovoj galeriji.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook