Google planira izgraditi 3 nova podvodna kabela kako bi proširio svoju cloud uslugu

  • Google planira izgraditi tri podvodna kabela u 2019 kako bi proširio svoje cloud usluge u nove regije
  • Prvi kabel će ići iz Čilea u Los Angeles, drugi će povezati SAD s Danskom i Irskom, a treći Hong Kong do Guama
  • Kabeli će biti dovršeni 2019

Google, Microsoft i Amazon su u borbi tko će prevladati tržištem cloud usluga. Google u te svrhe planira izgraditi tri podvodna kabela u 2019 kako bi proširio svoje cloud poslovanje u nove regije.

Podvodni kabeli će se protezati na različitim rutama. Prvi će ići iz Los Angelesa u Čile, drugi će povezati SAD s Danskom i Irskom, a treći će biti iz Hong Konga u Guam.

Google u vlasništvu Alphabeta navodi da će u prvom tromjesečju 2018. povezati Nizozemsku i Montrealu, a zatim slijede L.A., Finska i Hong Kong.

Kabeli će biti dovršeni 2019.

“Zajedno, ove investicije dodatno poboljšavaju našu mrežu – najveću u svijetu – koja prema nekim mjerenjima pruža 25 posto svjetskog internetskog prometa”, izjavio je Ben Treynor Sloss, potpredsjednik Googleove platforme za cloud (oblak).

Curie kabel, nazvan prema poznatoj znanstvenici Marie Curie, iz Čilea u L.A., omogućit će Googleu da pruži cloud usluge u cijeloj Latinskoj Americi.

Havfrue, kabel koji vodi od SAD-a do Danske i Irske, pojačat će kapacitete za sjevernoatlantske kupce. Razvija se u partnerstvu s Facebookom, a izgradit će ga TE SubCom.

Kabelska mreža Hong Kong-Guam pomoći će Googleu dosegnuti korisnike u Australiji i regiji Tihog oceana.

Izgradnja svih ovih kablova pomoći će Googleu da cloud usluge dobiju bolje korisničko iskustvo. To znači da ako serveri u jednoj regiji imaju problema, još uvijek mogu posluživati ​​korisnike na tim područjima bez gubitaka na performansama.

Google sada ima izravna ulaganja u 11 kabela, uključujući one koji su planirani ili su u izgradnji.

Američki div vidi cloud kao obećavajuće novo područje i pokušava agresivno širiti poslovanje kako bi uhvatio konkurente Amazon i Microsoft.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook