Google Street View “šeta” po Međunarodnoj svemirskoj postaji

Googleov Street View hvata 360° slike odakle god želite, ali se do sada ograničavao samo na prostore na našoj planeti. Jučer su iz Googlea javili da je i ta granica preskočena, pa ćete nadalje preko Street Viewa moći pogledati što ima u svemiru!

U sklopu te najave, napravljen je obilazak Međunarodne svemirske postaje, nazvan Svemirski pogled, sve zahvaljujući astronautu Thomasu Pequetu, koji je uzimao slike tijekom svoje šestomjesečne misije. Slike također bilježe više informacija o životu astronauta na postaji, uključujući mjesta gdje rade, jedu, piju.

Zadatak slikanja nije bio nimalo lak s obzirom da na ISS-u nemaju uobičajenu opremu za hvatanje 360° slika, poput tronošca, pa su morali pribjeći nekim drugim rješenjima za što im je trebalo ukupno 4 mjeseca snimanja.

Već 16 godina astronauti rade i žive u toj postaji, strukturi složenoj od 15 modula koja lebdi na visini od 400km iznad Zemlje. Ona predstavlja bazu za daljnje istraživanje svemira – Mjeseca, Marsa i asteroida, a sada mi imamo mogućnost da nju malo istražimo.

Što nam je Google iduće spremio? Street View šetnju Mjesecom?

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook