Najbolji Dota 2 igrači na svijetu uvjerljivo poraženi od AI bota iz Elon Muskovog startupa

Godišnji Valveov Dota 2 turnir neočekivano je dobio možda i najboljeg igrača ove igre do sad. Riječ je o AI bot iz tvrtke OpenAI – startupa kojeg je podržao Elon Musk, koji je pobijedio sve igrače sa kojima se susreo, i to nakon što je proveo svega 2 tjedna izučavajući ovu igru.

Inženjeri iz neprofitne organizacije kažu da je bot naučio dovoljno da pobijedi Dota 2 profesionalce u samo dva tjedna učenja u stvarnom vremenu, iako u tom razdoblju treninga kažu da je skupio “životna” iskustva.

Iako je ova demostracija imala određene limite kada su u pitanju gameplay varijable koje su moguće u Doti 2, AI je pokazao izuzetno razvijenu strategiju i poteze koji su djelovali gotovo ljudski. Jedan od najboljih Dota 2 igrača na svijetu Danylo “Dendi” Ishutin koji je izgubio igru 1-na-1 sa AI botom opisao je njegove poteze kao djelom ljudske a dijelom kao nešto potpuno drugačije.

Za sve koji nisu upoznati, Dota 2 je zapanjujuće složena igra u kojoj dvije ekipe od 5 igrača moraju uništiti bazu protivničke momčadi. Igra sadrži 113 igranih junaka gdje svako ima jedinstvene sposobnosti, kao i desetine stavki koje mogu poboljšati i proširiti sposobnosti svakog heroja – što znači da je puni opseg mogućnosti igre praktički neshvatljivi, barem za igrača s ljudskim ograničenjima.

OpenAI je stratup čiji je jedini cilj izučavanje umjetne inteligencije s ciljem očuvanja civilizacije i sprječavanja uništenja svijeta. Iza tvrtke stoji Elon Musk, koji već godinama govori o opasnostima koje nam prijete ukoliko se dozvoli nekontrolirani razvoj umjetne inteligencije. On je AI nazvao ogromnom opasnošću za opstanak civilizacije.

U videu ispod možete pogledati više detalja o tome kako je tekao proces učenja reakcije igrača koji su igrali sa AI botom:

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook