Netflix vam plaća za prijevod podnaslova (titlova)

Znate nizozemski? Imate posao!

Da, možete biti plaćeni za gledanje serija i filmova – ako ste dobri s jezicima. Netflix traži prevoditelje za razne jezike, koji mogu podnijeti zahtjev za Hermes program i prevoditi njihove sadržaje na odabrane jezike. Onaj tko prođe test i počne sa prevođenjem – biti će plaćen.

Netflix je uveo novi Hermes program koji poziva korisnike za pomoć u prevođenju naslova iz njihovog kataloga za više od 20 različitih jezika. Radili bi po posebnom ugovoru, kroz lokalne partnerske firme, i bili bi plaćeni na osnovi količine prijevoda i titlova.

Iz Netflixa kažu da su stvorili Hermes kako bi riješili problem pronalaženja profesionalnih prevoditelja za filmove u različitim krajevima svijeta. Kao primjer navode da u svijetu postoji samo između 100 i 150 tumača i prevoditelja nizozemskog jezika.

Da bi se kvalificirali morate proći test koji traje 90 minuta, na kojem dokazujete vaše razumijevanje engleskog jezika, kao i mogućnosti prevođenja idiomatskih fraza na ciljani jezik i primjećivanje lingvističkih i tehničkih grešaka.

Pošto su brzorastuća tvrtka, Netflix se nada da će riješiti problem stvaranja visoko-kvalitetnih prijevoda na ovaj način. Počeli su, također, identificirati prevoditelje za jezike koje još ni ne nude korisnicima da bi bili spremni kada se usluga proširi i na ta jezična područja.

Također će pratiti statistike prevoditelja kako bi identificirali koji od njih su najbolji za određene vrste sadržaja.

Cijena usluge

Pa koliku zaradu možete očekivati od sudjelovanja u Hermesu? To najviše ovisi o tome s kojeg jezika na koji prevodite. Na primjer, za pisanje latinoameričko španjolskog audio zapisa u latinoameričko španjolski tekst zaraditi ćete šest dolara po minuti, a ako prevodite japanski audio zapis na islandski tekst cijena je 27.50 dolara po minuti, sa minimumom od 10 minuta u nekim slučajevima. Ovdje možete vidjeti PDF dokument iz prosinca 2016. koji navodi naknade.

Kada ste se kvalificirali, Netflix će vas kontaktirati otprilike sedam dana kasnije, iako i to zavisi da li imaju sadržaj koji odgovara vašim vještinama prevođenja, prenosi TNW.

Prijavite se za Hermes test ovdje, a pročitajte više o programu ovdje.

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook