Njemačka je zabranila prodaju pametnih satova za djecu zbog mogućnosti prisluškivanja

Njemački regulator telekomunikacija zabranio je prodaju dječjih pametnih satova koje roditelji mogu koristiti kako bi provjeravali svoju djecu, govoreći kako su uređaji prekršili stroge zakone o nadzoru.

Federalna mrežna agencija izjavila je da je već poduzela akcije protiv nekoliko tvrtki koje proizvode i prodaju online satove, ali nisu objavili o kojim tvrtkama je riječ.

Nedavno su objavili da je dio pametnih satova koji su u prodaji, namijenjen djeci u dobi od 5 do 12 godina, problematični jer se s njima može prisluškivati. Osim toga, pozvali su roditelje da ih unište.

Navodno postoji zabrinutost da bi netko mogao slušati djecu, ali i odrasle, dok su u blizini dječjih pametnih satova. U Njemačkoj je zabranjeno tajno snimati ​​privatne razgovore.

Predsjednik Federalne agencije za umrežavanje, Jochen Homann, izjavio je da su roditelji prema njihovom istraživanju koristili satove kako bi, primjerice slušali učitelje tijekom nastave.

“Roditelji putem jedne od aplikacija na takvim satovima mogu potajno slušati djetetovo okruženje, te se zbog toga oni smatraju zabranjenim odašiljačem”, rekao je Homann.

Pametni satovi, koji sadrže mikrofon i s kojima se može telefonirati, kao što je Apple Watch, legalno se prodaju u Njemačkoj. Samo dječji satovi koji imaju snooping opciju su problematični.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook