Njujorška policija mijenja 36,000 Windows mobitela za iPhone

Izlaskom novih smartphonea neprestano smo u iskušenju da kupimo jedan od tih novih primjeraka. No, osim nas, običnih kupaca, i neke druge institucije imaju slične “muke”.

Uprava njujorške policije je izjavila da odustaje od svojih 36,000 Windows Phonea te da će iste nadomjestiti primjercima iz Appleove tvornice pametnih telefona, prenosi TheVerge.

Ta najava je rezultat Microsoftove politike u kojoj su odlučili prestati davati podršku za Windows Phone 8.1, koju velika većina Windows uređaja trenutno koristi.

Mobiteli koje njujorška policija trenutno posjeduje su Nokia Lumia 830 i Lumia 640 XL, imaju ugrađenu posebnu 911 aplikaciju, aplikacije za upravljanje slučajevima te mogućnost prihvaćanja dodijeljenih zadataka. Kupljeni su kao dio projekta modernizacije NYPD-ja koji je vrijedio 160 mil.$, a ta suradnja očito nije bila dovoljan poticaj Microsoftu da održi Windows Phone i dalje na životu.

Još se ne zna o kojim modelima iPhonea je riječ, no znamo da će njujorški policijski službenici dobiti nove mobitele nakon izlaska najnovijeg iPhonea. S obzirom da bi isti mogao koštati 1.000$ – sa sigurnošću možemo reći da se radi o nekom starijem modelu!

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook