Pogledajte kako je Amazon napravio svoju prvu isporuku dronom na američkom tlu

Amazon nastavlja ono što je započeo krajem 2016. godie

Prošlo je više od četiri mjeseca kada smo prenijeli vijest o prvoj dostavi dronom izvršenoj na prostoru Velike Britanije. Amazon, začetnik toga mogli bismo reći revolucionarnog poduhvata, nastavlja ono što je započeo i na američkom tlu, gdje je njihov dron obavio svoju prvu dostavu.

Tijekom jedne MARS konferencije u Kaliforniji, Amazonov Prime Air dron se spustio sa neba i dostavio kutiju punu kremi za sunčanje. Dostava je ranije dogovorena i izvršena je bez ikakve ljudske intervencije.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu:

 

Prvi je to let dronom koji je Amazon organizirao a da je završio dostavom proizvoda krajnjim kupcima na američkom tlu. Svi prijašnji letovi su bili izvan SAD-a ili su izvršeni na kratkim relacijama u sklopu privatnih posjeda.

Iako su brojne druge kompanije također eksperimentirale sa ovakvim načinom dostave, izgleda da je Amazon tu najozbiljnije “zagrizao” i ozbiljno odlučio proširiti ovu vrstu usluge na širu klijentelu. Google, Walmart, Domino’s su samo neke tvrtke koje pokušavaju iskoristiti dronove u ove svrhe, međutim, mi ipak dajemo prednost Amazonu u pogledu ozbiljnosti i njihovih stvarnih mogućnosti.

Izvor: TheNextWeb

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook