Pretvorite bilo koji smartphone u 3D hologram projektor

Sve što vam treba imate doma

3D holograme smo uvijek doživljavali kao tehnologiju iz budućnosti. Svi smo vidjeli ljude pomoću 3D holograma u filmovima, no da li ste ikada poželjeli vidjeti hologram u živo? Pa, sada možete.

U ovim koracima pokazat ćemo vam kako napraviti 3D hologram projektor od vašeg smartphonea, a sve može biti napravljeno od materijala dostupnih kod kuće.

Da ne duljimo previše, idemo krenuti s koracima, no prije svega popis materijala koji će vam biti potreban:

  • CD kutija
  • Papir s kvadratićima
  • Ljepljiva traka ili super ljepilo
  • Olovka
  • Škare
  • Skalpel

Korak 1

Koristeći olovku i komad papira, nacrtajte trapezni oblik kao na slici i izrežite ga sa škarama. Dimenzije trebaju biti 1 x 3,5 x 6 cm. Zapravo možete udvostručiti ili utrostručiti dimenzije za bolji učinak, ali i ovo je dovoljno za početak.

Korak 2

Uklonite rubove s bilo kojeg CD-a. Samo pripazite da plastika nije previše ogrebana, što će utjecati na kvalitetu slike.

Korak 3

Pratite oblik trapeza na bilo kojem području CD-a. Koristeći se skalpelom ili nožem za rezanje stakla, pažljivo izrežite oblik trapeza. Iskoristite ovaj prvi dio kao predložak za lakše rezanje tri preostala komada plastike.

Korak 4

Spojite četiri komada zajedno s ljepljivom trakom ili super ljepilom. Iako će vam super ljepilo dati čišći izgled, preporuča se traka, jer će sami proces ljepljenja biti daleko lakši.

Korak 5

Ugasite svjetla i postavite napravljeni projektora na zaslon smartphonea, te pustite hologramski video. Možete koristiti ovaj demo video ili pretražiti “hologram video” preko Google-a ili YouTube-a za druge primjere.

To je to, uživajte u svom novom hologramskom projektoru i zadivite svoje prijatelje.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook