Tesla planira izgraditi još najmanje 3 nove Gigatvornice

Musk je rekao da bi izgradnja mogla biti negdje u Europi

Predstavnici Tesle nedavno su objavili da žele izgraditi čak pet Gigatvornica u narednih nekoliko godina.

Prva, Gigatvornica 1 u Sparksu, Nevada, postići će puni kapacitet u nekom trenutku iduće godine. Jednom kada će biti u punom kapacitetu, Muskova 1,2 milijuna četvornih metara velika tvornica, podijeliti će proizvodnju između Tesla Energy skladišnih proizvoda, te baterije za Tesla vozila. Tvornica će utrostručiti svjetsku proizvodnju Li-ion baterija nakon što dosegne punu proizvodnju.

Samsung predstavio bateriju za auto koja ima domet 500 km za samo 20 minuta punjenja

Još dok je izgradnja prve tvornice bila u planovima, predviđanja su bila da će nakon izgradnje troškovi baterija biti smanjeni za 30%. Trenutno, iz Tesle tvrde da su s Gigatvornicom uspjeli smanjili troškove baterija za 35%. Premda, izvršni direktor Elon Musk često je dao naslutiti tijekom godina kako je uvjeren da bi se moglo postići puno više od toga.

Srećom, Musk će imati prostor za povećanu proizvodnju. Predstavnici tvrtke su u finalnom koraku za pronalazak još dva mjesta za proizvodnju novih Gigatvornica, potencijalno čak i tri koje će se pridružiti Gigatvornici 1 i solarnim elektranama u Buffalu (preuzeto od SolarCity-a).

Još uvijek nema novosti gdje bi se mogla nalaziti nova tvornica, ali Musk je rekao da bi izgradnja mogla biti negdje u Europi, a tvrtka će odlučiti o mjestu ove godine.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook