Tržište pametnih satova slabi, Apple očekuje dobre rezultate

Ususret izlasku treće generacije Apple Watcha, Digitimes je objavio procjene prodaje Appleovih pametnih satova u 2017. godini.

U izvješću se navodi da se očekuje 4,5 milijuna prodanih primjeraka Apple Watcha u četvrtom kvartalu ove godine, što bi na godišnjoj razini trebalo iznositi oko 15 milijuna prodanih primjeraka. Izvor također navodi da je procjena prodaje za iduću godinu 18 milijuna primjeraka.

Apple očekuje rast prodaje Apple Watcha, izvor: Digitimes

Unatoč dobrim rezultatima koje ostvaruje ova američka kompanija na tržištu pametnih satova, istim se rezultatima ne mogu pohvaliti ostali prodavači na tržištu. Xiaomi i Fitbit se bore s padajućom potražnjom za svojim proizvodima, dok prodaja Samsung Electronicsa, LG Electronicsa, Huaweija i Motorole i dalje ostaje na niskoj razini. Asustek Computer je već odlučio odustati od natjecanja na ovom tržištu, a Intel provodi ljudske i financijske rezove u svome odjelu za “wearables”.

Prema izvoru, glavni razlozi opadanja prodaje pametnih satova su visoke cijene, slaba baterija, preklapajuće funkcionalnosti s onima kod pametnih telefona i neintegrirani ekosustav u navedene proizvode.

Bez obzira na to, Apple je uspio podići prodaju s razine od 5 milijuna u 2015. godini, a prvi nagli skok je ostvaren nakon izlaska druge generacije u rujnu 2016. godine. Od treće generacije se očekuju još bolji rezultati, a proizvodit će ju kineska tvrtka Quanta Computer uz vjerojatnu nabavnu suradnju s također kineskom tvrtkom Compal Electronics.

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook