Udružuju se Nokia i Xiaomi

Dvije tvrtke najavljuju nešto novo u sferi mobilne telefonije.

Jeste li iznenađeni? Da, Nokia i Xiaomi su se udružili zajedno za novi poslovni pothvat!

Nokia je poznato ime na tržištu, ali posljednjih nekoliko godina novi proizvodi se nisu pokazali naročito uspješni za tvrtku. Nedavno je pravo brandinga preuzela još jedna finska tvrtka – HMD Global. Od tada tvrtka je bila pomalo zatajna na tržištu sa samo nekoliko novih proizvoda.

S druge strane, Xiaomi je imao ogromnu dobit na tržištu kao kineski brand. Njihovi telefoni su veliki uspjeh i dobro su primljeni od strane publike.

Kakav je dogovor?

Tvrtke su potpisale dogovor o biznis kooperaciji i patentima. Obje tvrtke najavile su da će omogućiti korištenje prava one druge tvrtke, dok je kineski Xiaomi kupio dio patenata kao dio dogovora.

S Nokijine strane, obaveza je da bude isporučena mrežna infrastruktura i proširenje mogućnosti i kapaciteta, kao i performanse jeftinih Xiaomi telefona, dok će obje tvrtke raditi zajedno na transportu podataka i rješenjima za povezivanje s mogućnošću proširenja suradnje na Internet Stvari, odnosno Internet Of Things.

Obje tvrtke surađivat će na proširenju dostupnosti uređaja na tržištima na kojima su trenutačno slabo prisutne.

Nokia je, također, nedavno potpisala novi sporazum s Carl ZEISS-om, njemačkim proizvođačem kamera, optike i servisa, koji podrazumijeva optiku, tehnologiju, algoritme i servis kamera u Nokia Android telefonima.

Tko je rekao što?

Rajeev Suri, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Nokia:

“Xiaomi je jedan od vodećih proizvođača pametnih telefona na svijetu i drago nam je što smo s njima postigli dogovor. Pored dobrodošlice takve istaknute globalne tehnološke tvrtke našoj obitelji patentnih licenci, veselimo se zajedničkom radu na širokom rasponu strateških projekata “.

Lei Jun, predsjednik i izvršni direktor Xiaomi,

“Kao tvrtka koja nastoji pružiti više uzbudljivih tehnoloških inovacija svijetu, uzbuđeni smo prilikom da blisko surađujemo s Nokijom u budućnosti. Xiaomi se zalaže za izgradnju održivih dugoročnih partnerstva s globalnim tehnološkim čelnicima. Naša suradnja s tvrtkom Nokia omogućit će nam iskoristiti svoje vodstvo u izgradnji velikih mreža visokih performansi i strašne snage u softveru i uslugama, jer nastojimo stvoriti još važnije proizvode i usluge koje pružaju najbolje korisničko iskustvo širom svijeta. ”

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook